A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Május hónap első szerdáján (4-én)– kis csapatunkkal – sikerült ismét egy csodálatos helyre eljutnunk. Újra és újra elcsodálkozunk, hogy mennyi szépség van szinte a közvetlen közelünkben. Ezúttal az „Apci tengerszemhez”, más néven Széleskő-bányatóhoz látogattunk el.

Apc Gyöngyöstől 22 kilométerre a Zagyva folyó völgyében elhelyezkedő kis falu, melynek az északkeleti szélén található ez a festői szépségű bányató. A túraútvonal első része kicsit emelkedve indult, de feljebb érve szinte sík terepen egy erdei ösvényen keresztül értük el a lenyűgözően szép tengerszemet, amelyet 10-15 méteres sziklafalak vesznek körül. Nem tudtunk betelni a különleges hangulatú látvánnyal, ami fogadott bennünket.

Egy kis időre letelepedtünk és miután kigyönyörködtük magunkat itt fogyasztottuk el jól megérdemelt ebédünket.

Visszafelé sietnünk kellett, hogy elérjük az Apcról Gyöngyösre induló autóbuszjáratot s közben jóleső érzés töltött el bennünket, hogy megint felfedeztünk magunknak egy csodát.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet – Felvidéki kirándulás Losonc környékén

Történelmi időutazásban volt része 2017. április 22-én a MRL Salgótarjáni Alapszervezet 53 fős csoportjának, akik egy egész napos autóbuszos kiránduláson meglátogatták Losonc, Gács és Gácsfalu nevezetességeit. A trianoni békeszerződésig Losonc Nógrád vármegye Losonci járásának székhelye, megyénk első Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Nemzeti Rákellenes Nap Szekszárdon

A rendezvényre 2016. április 14-én, a Babits Mihály Kulturális Központ Csatár nagytermében került megtartásra. Borda Károly, a Szekszárdi Alapszervezet alapító tagja, vezetőségi tagja köszöntője után a meghívott díszvendég, dr. Simon Tamás emeritus professzor, a Magyar Rákellenes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Sorsunk Borsod! Kirándulás Sárospatak-Erdőbényére

MRL Miskolc – Örökmozgók Sorsunk Borsod II. Kirándulás Sárospatak-Erdőbényére (lépések száma: 12127 – 8,4 km gyaloglás)