A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Május hónap első szerdáján (4-én)– kis csapatunkkal – sikerült ismét egy csodálatos helyre eljutnunk. Újra és újra elcsodálkozunk, hogy mennyi szépség van szinte a közvetlen közelünkben. Ezúttal az „Apci tengerszemhez”, más néven Széleskő-bányatóhoz látogattunk el.

Apc Gyöngyöstől 22 kilométerre a Zagyva folyó völgyében elhelyezkedő kis falu, melynek az északkeleti szélén található ez a festői szépségű bányató. A túraútvonal első része kicsit emelkedve indult, de feljebb érve szinte sík terepen egy erdei ösvényen keresztül értük el a lenyűgözően szép tengerszemet, amelyet 10-15 méteres sziklafalak vesznek körül. Nem tudtunk betelni a különleges hangulatú látvánnyal, ami fogadott bennünket.

Egy kis időre letelepedtünk és miután kigyönyörködtük magunkat itt fogyasztottuk el jól megérdemelt ebédünket.

Visszafelé sietnünk kellett, hogy elérjük az Apcról Gyöngyösre induló autóbuszjáratot s közben jóleső érzés töltött el bennünket, hogy megint felfedeztünk magunknak egy csodát.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Hívás klub szoborismertető sétája

A Debreceni Alapszervezet beszámolója A kánikula ellenére 14 óra előtt 9 fő gyűlt össze a sétára, a Medgyessy sétány elején, hogy megismerkedjen a parkban levő szobrokkal. Amikor június 1-én meghívtuk Balla Elekné Katikát (Pappné Irma Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap Karancslapujtőn

A Karancslapujtői Önkormányzat felkérésére 2016. június 25-én a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya munkatársaival együtt a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei segítettek a karancslapujtői egészségnapon. A Falunap keretén belül, a délelőtt folyamán az érdeklődők egészséges táplálkozási tanácsadáson, Olvass tovább...

Alapszervezetek

GyöngyPosta Egerben – XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

Az Egri Alapszervezet is csatlakozott a Mályvavirág Alapítvány XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét GyöngyPosta programjához. Jöjjön el és vegyen részt a programunkon! Helyszín: Agria Park Bevásárlóközpont Időpont: 2017. január 28. szombat 14-17 óra között.