A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet hagyományainak megfelelően idei évben is megrendezte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen a szellemi vetélkedőt, melynek helyszíne: Új Nemzedék Közösségi Tér (PLACC) Szekszárd volt.

A vetélkedőt a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet elnöke, Szikla József nyitotta meg és vetélkedő sikeres befejeztével a díjak átadását követően Dr. Balázs Gábor Tű. ezredes zárta.

A zsűri elnöke Dr. Grósz László urológus szakorvos volt.

A szellemi vetélkedőre 6 középiskola jelezte részvételi szándékát iskolánként 3 fős csapattal.

A szellemi vetélkedőn minden résztvevő diák, az őket felkészítő tanár a zsűri és a vetélkedő segítői értékes felvilágosító könyv, termelői virágméz, valamint tea és személyre szóló köszönő emléklap jutalomban részesültek.

I-II-III. helyezést elért versenyzők a fentieken túlmenően csapatserleget és nemzeti szalaggal ellátott érmét kaptak névre szólóan.

A Tolnai Népújság különdíjat ajánlott fel, melyet Hanol Erzsébet újságíró adott át.

A Tolna Táj tv a szellemi vetélkedőnkről tájékoztatta nézőit.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Újévi mozgásprogramok

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója Az új év első napjaiban elindítottuk mozgásprogramjainkat. Mindenki nagyon várta már, hogy ünnepek után  újból mozoghasson. Kisebb csoportokban találkoztunk, mozogtunk, a szabályok  betartása mellett. Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta a Kerecsendi Berek-erdő Tanösvényen

Az Egri Alapszervezet tagjai április 7-én az egészség megőrzés érdekében csatlakoztak a Bükki Vörös Meteor SE  “Egészség séta” programjához. A 9 km-es távot 23 fő nagy lelkesedéssel tette meg csodálatos időben a szép tavaszi virágok  – Olvass tovább...

Alapszervezetek

Országos szintű lesz a vastagbélszűrő program – a Tolnai Népújság cikkei

Dr. Tam Beatrix belgyógyász szakorvos gasztroenterológus szerint “a vastagbél daganatok kialakulása összetett, többlépcsős folyamat. Egyértelműnek tűnik a kialakulásában a vörös húsok fogyasztásával való kapcsolat, az ételeinkkel bejutó rákkeltő anyagok ok-okozati szerepe (füst, tartósítószerek), a rostszegény Olvass tovább...