A Sárszentágotai Alapszervezet által megrendezett egészségnapra október 27-én került sor. A rendezvény a mellrákellenes hónap üzenetét, a korai felismerés és megelőzés fontosságát hordozta.

A megnyitón Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga általános elnökhelyettese és Siák Gáborné, a helyi alapszervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket. A megnyitó keretében adták át a „Motorral az emlőrák ellen” elnevezésű, budapesti motoros felvonuláson részt vett motorosok részére kiállított emléklapokat.

Dula Andrea a számmisztika, mint a személyiséget és az önismeretet támogató tudomány rejtelmeibe vezette be a részt vevőket, és lehetőséget biztosított személyes konzultáció igénybevételére is.

Barsi Ágnes rövid átmozgatással és vidám játékkal alapozta meg a jó hangulatot. A mozgás kedvelői asztaliteniszezhettek, valamint kipróbálhatták Paudics Mihály által rendelkezésre bocsájtott kondigépeket, aki szakszerű tanácsaival és iránymutatásaival nyújtott segítséget a vállalkozó szelleműeknek.

Balogh Mónika és Arany Réka különböző masszázstechnikák kipróbálását tették lehetővé.

Szorgos kezű asszonyok és lányok az esemény egész ideje alatt az emlőműtéten átesett hölgyek részére készítendő szívpárnák tömőanyagát készítették elő Grigoliát Jánosné irányításával.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya egészségfejlesztői, Dr. Pásztor László és Csapó Éva, Szűts Szabolcsné védőnő segítségével ingyenes szűrések igénybevételét biztosították a jelenlévők számára.

A rendezvény elmaradhatatlan mozzanata a rózsaszín séta, az emlőbetegek védőszentje, Szent Ágota tiszteletére létrehozott imahelynél ért véget.

Este Bognár Károly plébános szentmisét mutatott be a daganatos, elsősorban az emlőbetegségben szenvedőkért.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Séta a gyöngyösi Deli-tóhoz

A  Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Ez alkalommal egy könnyed sétát szerveztünk április 13-án lakóhelyünk, szűkebb hazánk környékén. Ellátogattunk a festői szépségű gyöngyösi Deli-tóhoz, mely a város dél-nyugati részén kb. egy kilométerre található 54 hektáros víztározó. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

„Baráti Játékos Sportvetélkedő” a hatvani általános iskolák 6 – 7. osztályos tanulóinak

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen – A mozgás éve A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata  „Baráti Játékos Sportvetélkedőt” hirdetett a hatvani általános iskolák 6 – 7. osztályos tanulóinak.  A verseny időpontja: 2018. április Olvass tovább...

Alapszervezetek

Júliusi programok Gyöngyösön

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Alapszervezetünk július hónapban sem tétlenkedett. A nyári szünet ellenére tagságunk igen aktívan töltötte napjait. Sokat kirándultunk, túráztunk, strandoltunk, rendezvényeken vettünk részt. A hónap a régió egyik legrangosabb, a „Muzsikál az erdő” Olvass tovább...