Október a mellrák elleni küzdelem hónapja és ebből az alkalomból 2018. október 9 – én a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete a Megyeházán és Eger belvárosban – „Rózsaszín szalagos séta” címmel – rendezvényt szervezett immár tizenkettedik alkalommal.

Több száz embert megmozgató eseménnyel  hívta fel a figyelmet az emlőrák korai felismerésének fontosságára a rák elleni küzdelemre és a mellrákos megbetegedések okozta tragédiákra.

A rendezvényt megtisztelte és köszöntőt mondott dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke, valamint dr. Maszárovics Zoltán, az Egri Markhot Ferenc Kórház orvos igazgatója.

A program előadói: Prof. Dr. Oláh Edit akadémikus, onkogenetikus – aki az emlőrák genetikai kockázatairól tartott előadást valamint dr. Tóth Piroska főorvos, radiológus – aki az emlőrák szűréséről és diagnosztikájáról beszélt.
A kulturális programot az Arcadia Kamaraegyüttes szolgáltatta.

15 órakor a rendezvény résztvevői a Dobó térre sétáltak, ahol figyelemkeltő hozzászólások és a lufik felengedését követően a Marcsi zumbacsoport tagjai mozgatták meg a résztvevőket.

A napot a Szent Bernát templomban 17:30 órakor kezdődő orgonakoncert és szentmise zárta, ahol a melldaganatos betegek gyógyulásáért és minden daganatos betegségben szenvedőkért imádkozhattak a résztvevők. A misét celebrálta Koós Ede templomigazgató.

A programról az Egri MÉDIA több fórumon is beszámolt.

http://www.egerhirek.hu/2018/10/10/rozsaszin-szalagos-seta-a-mellrak-elleni-kuzdelem-jegyeben/kozelet/molnartibor

https://www.heol.hu/galeria/mellrak-ellenes-seta-egerben/

https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rozsaszin-setaval-hivtak-fel-a-figyelmet-az-emlorak-megelozesere-videoval-1347248/

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Hegyvidéki Alapszervezet „E” klub találkozója

2013 októberének harmadik szerdáján, 16-án, délután 3 órakor lesz a Szent János Kórház Auditóriumában (előadótermében) a következő találkozó. Téma: az Avemar

Egyéb

Telefonos orvosi segítség

Zöldszám a daganatos betegekért: 06 80/296-800