Az életmódnak óriási szerepe van a daganatok megelőzése szempontjából. Az egészséges táplálkozás mellett rendszeres testmozgással tehetünk a legtöbbet azért, hogy elkerüljük a betegséget.

A MRL Miskolc 2018-ban elhatározta a Miskolci Szakképzési Centrum és  Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetésével, hogy a fiatalokat mozgásra ösztönözik egy szép-egészséges környezetben (Bükkben) játékos formában (Lillafüredi -Kalandparkban). Miskolc városa is támogatta elképzelésüket.

Megjegyzés: Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Magyarország a 4. helyen áll a világon leginkább elhízottak listáján (a felnőtt lakosság 28-31 %-a, 2018. májusi adat).

Ezért is nagyon fontos, hogy a fiatalok hetente háromszor fél órát sportoljanak, mellyel 40 %-kal csökkenthetik az esélyét annak, hogy valaha daganatos betegségük legyen- állítják a legújabb kutatások. A másik ok a mozgásra, csökkenteni a stresszt és az ülő életmód egyéb ártalmas hatásait.

A mai programokkal kedvet akartak csinálni a fiataloknak a mozgáshoz (sikerült). A sport előtt állapotfelmérésre került sor. Az állomások között volt sport és egészség totó. A várakozási idő alatt önvizsgálatra tanították a fiatalokat.

8 iskola 4-4 fős csapata vett részt a versenyben.

A Liga Miskolci Alapszervezete nagyon szerencsés, mert több mint 12 éve együttműködik a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetésével a fiatalok egészségének megőrzése érdekében. Idén rendezik meg a 13. egészségügyi hetet.

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

HPV oltás – iskolai program Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámoló Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából – Együtt a méhnyakrák ellen!                       Időpont: 2021. január 21. Helyszín: Szent István Sportiskolai Általános Iskola 6.osztály. Az Európai Méhnyakrák Társaság (ECCA) 2021. január 18-24. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Motorral a mellrák ellen Debrecenben

A rák elleni összefogást szimbolizáló programok világszinten is az őszi hónapokra összpontosítanak, bár tulajdonképpen ez tevékenység a mindennapjainkat is jellemzi. A segítség mellett az egészség megőrzését, a betegség megelőzését, a szűrések fontosságát közvetítjük a lakosság Olvass tovább...

Alapszervezetek

Orvosaink búcsúztatása

2020-09-30 A Borsodnádasdi Alapszervezet két orvost búcsúztatott. Köszönet önkéntes munkájukért! 2 háziorvosunk és fogorvosunk évtizedes munkáik után egyszerre fejezték be munkájukat, településünk egészségügyi ellátását. Fiatalon, egyidőben kezdtek Borsodnádasdon, egyszerre is mentek nyugdíjba. Különféle magánügyi okok Olvass tovább...