Pápán a várossal való ismerkedést a központban fekvő, a Fő téren található barokk Esterházy-kastélyban kezdtük.
Belépve az előcsarnokba jutottunk. A barokk pompájú, kőkorlát és stukkós mennyezettel pompázó lépcsőházon át értünk fel az emeletre. A kastélykápolna könyvtárrá lett átalakítva, ahol ma katolikus istentiszteleteket, esküvőket és keresztelőket is tartanak.
A pápai Esterházy-kastélyban minden idők egyik legismertebb képzőművésze, Pablo Picasso alkotásaiból nyílt kiállítást is megtekintettük. A spanyol mester több mint száz grafikáját és litográfiáját láthattuk. Ezek kevésbé ismert grafikák, litográfiák, könyvillusztrációk voltak. Emellett a hozzá köthető idézetek, aranyköpések, az őt alkotás közben megörökítő archív felvételek színesítették a tárlatot.
Következő, amit megtekintettünk a „ Katolikus nagytemplom” volt. Impozáns mérete lenyűgözött, bennünket (A templom hossza 42 méter, szélessége 22 méter, belső tere 24 méter magas, tornyának magassága 72 méter.)
Elsétáltunk a Kékfestő Múzeumhoz, a református templomhoz mely a belváros közepén, a Március 15. téren, a Pápai Református Kollégium mellett volt található.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösön is kerékpároztak a Limfóma Világnapon

A Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete a Limfóma Világnapja alkalmából figyelemfelkeltő kerékpározást szervezett. Megtisztelt bennünket Rozványi Balázs elnök úr és Hiesz György polgármester úr is.  Köszönjük a részvételt mindenkinek.

Alapszervezetek

Szentmise a daganatos betegek gyógyulásáért Egerben

Az Egri Alapszervezet felkérésére, február 1-jén 17 órakor, az egri Szent Bernát ( ciszterci) templomban Koós Ede  prefektus, a templom igazgatója, szentmisét celebrált a daganatos betegek gyógyulásáért. Ezen a misén Szent Balázs orvos, püspök és Olvass tovább...

Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat

Tudj többet a rákról, tegyél többet ellene! – országos vetélkedő a Füstmentes Világnapon

A Debreceni Segítő Szolgálat iskolai vetélkedőt szervezett 6-7. osztályos csapatok részére a Tudj többet a rákról, tegyél többet ellene szlogen alapján. A pályázati felhívásra 17 csapat jelentkezett: Beszédes Bagázs – siófoki Beszédes József Általános Iskola Olvass tovább...