Iskolai gyermeknap

Május 18-ára ismét meghívott a Móra Ferenc Általános iskola igazgatója, amikor a Gyermeknapot tartották az iskolában sok-sok programmal. Mi zöldségeket és gyümölcsöket vittünk magunkkal, ahol először zöldségfelismerést tartottunk, majd a különféle egészséges alapanyagokból „Zöldségkirály” címen versenyt hirdettünk. A tanulók a legváltozatosabb módon készítettek ezekből különféle figurákat – amit nagyon élveztek – ezért munkájukat iskolaszerekkel jutalmaztuk.

A lefotózott képeket kinyomtattuk, és a gyerekeknek külön-külön az elkészült képeket az általuk alkotott zöldségfigurával eljuttattuk.

Ligatagok számítógépes tanfolyama

A számítógépes tanfolyamon – amit a Móra Ferenc Általános Iskola indított – ligatagjainkból 8-an vettek részt, és végezték el a tanfolyamot. A tanáruk, Mártonné Nemes Gertrúd is szervezetünk tagja.

Az idősebb korosztálynak nem kis teljesítmény megismerni és használni az elektronikus gépeket, ezért szorgalmas tagjainkat megjutalmaztuk.

 

 

Kirándulás Esztergomba

Június 10-én (vasárnap) reggel 6 órakor indultunk kirándulni Esztergomba egy 56 fős busszal. Az út ugyan hosszú volt, de nagyon jól elbeszélgettünk, és szép tájakat láttunk. Ilyen volt a Pilis hegység is, ahol átutaztunk. Esztergomba érvén még volt szabadidőnk az idegenvezető érkeztééig, ezért városnéző kisvonattal átutaztunk Párkányba a Duna hídján.

Nagyon jó előadót kaptunk az idegenvezető személyében, aki részletesen elmagyarázta a Bazilikával kapcsolatos tudnivalókat. A látvány csodálatos volt. Innét Visegrádra mentünk, ahol a Fellegvárat néztük meg és a tájban gyönyörködtünk. Fél öt tájban indultunk vissza, hogy estére hazaérjünk, mert hazáig nagy távolságot kellett megtennünk.

Az együttlét, a közös élmény jó hatással volt mindannyiunkra.

 

Mozgás az élet 

Rozványi Balázs, a Liga elnöke és Winkler Violetta az Észak-Magyarországi túrájuk során június 19-én (kedden) délután érkeztek Alapszervezetünkhöz.

Őket Borsodnádasd határában rózsaszín lufis bringázók fogadták, illetve eléjük mentek a kerékpárúton.

Ezt követően a Művelődési Házban gyógytornával folytattuk a programot, majd egy rövid fitnesz bemutató következett. A tornán minden jelenlévő részt vett, úgy a vendégek, mint a résztvevők.

A mozgás után jólesett a frissen főtt bográcsos, valamint tagjaink által sütött sütemények.

Ami még hátravolt, az a faültetés az Alsó tón. Az önkormányzat segítségével sikerült az előkészületeket megtenni, a helyet kiválasztani. A fát a polgármesterünktől kaptuk, így sor kerülhetett a páfrányfenyő (gingko biloba), vagyis a Liga fájának az elültetésére. A faültetést Rozványi Balázs elnök és Kormos Krisztián polgármester végezték. Ezt mindannyian derűsen szemléltük.

Önkénteseink a Molnárkalács Fesztiválon

Július 6-án kezdődött Borsodnádasdon a XI. Molnárkalács Fesztivál. Ez a nap volt a megnyitó különféle programokkal, majd 7-én, szombaton folytatódott a főműsor, benne a molnárkalácssütés.

Délelőtt 11 órától kezdtük a sátrak díszítését, a többi 15 sátor önkénteseivel együtt. A molnárkalácsok sütése 13 órakor kezdődött kóstolási lehetőségekkel. Mindannyian más-és más ízesítésekkel próbálkoztunk a hagyományos vaníliás és fahéjas mellett.

A sütés este 19 óráig tartott, ezután Kormos Krisztián polgármester jutalmazta a sütésben résztvevő csoportokat és tagjaikat.

A program a 20 órakor kezdődő a Balkan Fanatik élőkoncertjével zárult.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Májusi mozgásprogramok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Kis létszámban, szabályokat, a maszk és távolságtartást betartva sétaköröket, nordic walking- és kerékpár túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint a környék településeire.  Sétakör májusban összesen: 388,02 km Olvass tovább...

Alapszervezetek

Figyeljünk lábunk egészségére!

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Vezető: Balogh Vica gyógypedikűrös és Molnárné Jekkel Erika Gyógyászati segédeszközök Időpont: 2021. szeptember 17. Balogh Vica gyógypedikűrös: Miért fontos pedikűröshöz fordulnunk panaszok nélkül is? Gyakran olyan elváltozások találhatóak a talpon, körmökön, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hétköznapi csodák nyomában a salgótarjáni „Simontonosok”

Nagyboldogasszony napján még az időjárás is kegyes volt hozzánk, kellemes szél lengedezett és a hőmérséklet is ideális volt. A Regea Alapítvánnyal közös programunkat Pásztón  a Szentlélek templomban kezdtük. Az esemény szervezője, egyúttal klubunk vezetője, Vitek Olvass tovább...