A Magyar Rákellenes Liga (MRL) Lelkisegély Szolgálata megérkezett Pusztaszabolcsra.

A MRL alapítása (1990) óta fontosnak tartja a betegséggel küzdő érintettek és családtagjaik lelki egészségét. A tapasztalatok és visszajelzések továbbra is igazolják létjogosultságát. Így született az elhatározás: legyen Pusztaszabolcson is ilyen szolgálat.

A szolgálat célja, tudatosítani az emberekben, hogy senki ne érezze magát egyedül a gondjával, mindig van, aki a válaszkeresés útján vezesse, ha elfogadja a kinyújtott kezet.

  1. június 21-én indult, a néhai Dancsné Lieber Margit immáron tizennégy éve alapította, Napraforgó klub gondozásában.

A szolgálatban olyan végzett önkéntesek vesznek részt, akiknek elsődleges szempontja feladatuk teljesítésében a teljes diszkréció és titoktartási kötelezettség betartása.

Az érdeklődők kérdéseikre választ kaphatnak szabadon elvihető ill. kölcsönözhető hiteles szakmai tájékoztatókból és egyéni beszélgetésre is lehetőség van.

Néhány kérdés, témakör, ami már eddig felmerült: félelem a betegségtől, a társas támogatottság fontossága.

A Szolgálatban résztvevő önkéntesek ügyeleti rendszerben fogadják az érdeklődőket minden héten szerdán 14 – 15:30 óráig a Polgármesteri Hivatal 1. sz. szobájában.

Az önkéntesek munkája hiánypótló, de empátiát és képzettséget igénylő elhivatottság is egyben. A MRL 1990 óta rendszeresen szervez speciális képzéseket Budapesten, Hatvanban, Miskolcon ennek érdekében.

Csordásné dr. Juhász Judit Sarolta
a MRL Lelkisegély Szolgálatának vezetője

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete a szlovákiai Újbástban volt

Minden évben megrendezi a Medvesalji Majálist a Medvesalja Ifjúsági Csoport, amelyre idén május 4-én került sor Újbástban, a Rimaszombati járásban, Cered községtől 10 kilométerre a szlovák oldalon. Ezúttal arra gondoltak a szervezők, hogy a főzőverseny Olvass tovább...

Alapszervezetek

Autóbuszos kirándulás a gyönyörű Cserhátban

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2021.06.17-én autóbuszos kirándulást szervezett Hollókőre és Garábra. A magyar népmesékbe illő tájon feledhetetlen napot töltöttünk el. Hollókő Ófalu volt a kezdő pont. Nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk: finom palóc túrós lepénnyel, Olvass tovább...