A RSOE Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület szakmai napot tartott a Tolna megyei Lengyel-Annafürdő Turisztikai és Természetismereti Központban 2018.06.14-én.

Ezen a rendezvényen részt vett:

  • a RSOE vezetősége Dobai Sándor elnök vezetésével
  • a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság Wéber Antal Tű. Dandártábornok igazgató vezetésével
  • a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dr. Hábermayer Tamás Tű. Ezredes Igazgató helyettes vezetésével
  • a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének vezetője, Szikla József elnök, mint meghívott vendég

Programok:

  • ünnepi köszöntő
  • Szentkúti-Kunyhó-Ökoház bemutatása
  • környezetbarát technológiák bemutatása
  • vezetett erdei túra
  • ebéd

Dobai Sándor RSOE elnök köszöntötte a jelenlévő meghívott vendégeket, röviden ismertette, hogy az egyesület immár 36. éve áll az állampolgárok rendelkezésére a biztonságuk érdekében, vízen és szárazföldön egyaránt.

Gál László Gyulaj Zrt. csoportvezetője ismertette a környék, az Ökoház és az Annafürdőn kialakított „erdei iskola” működését, és bemutatta a Turisztikai és Természetismereti Központban található kiállítást.

A program részeként a meghívottak egy „rövid, cca 90 perces” vezetett erdei túrán vettek részt a csodálatos parkerdőben és megtekinthették a Rétisas fészek kilátót is.

A rendezvény zárásaként ünnepi ebéd következett, ahol a meghívott vendégek, a megyei szakmai vezetők és az egyesület munkatársai közötti személyes kapcsolatok kialakítására, a meglévő kapcsolatok elmélyítésére, az aktuális szakmai kérdések megbeszélésére volt lehetőség.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Föld Napja – Pályázati felhívás 1-4. osztályosok részére

A Föld Napja elnevezésű világméretű környezetvédelmi akciónap – társadalmi kezdeményezésként – 1970-ben indult el az Egyesült Államokból. Magyarországon 1990. óta rendezik meg. Célja, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontosságára. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nyári programok Borsodnádasdon

2016.július 2-án került sor a már hagyománnyá vált IX. Molnárkalács Fesztivál megrendezésére. Ez több szervezet együttes munkájának eredménye, bár fő szervező Borsodnádasd Önkormányzata volt.  Idén először szervezetünk is részt vett a molnárkalács sütésében. Pályázati úton Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllői Belvárosi Napok

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín: Gödöllő Alsó park, Civil utca Időpont: 2019. szeptember 07. Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy immáron második alkalommal vehetünk részt városunkban megrendezésre kerülő Belvárosi Napokon. A Civil utca nyújt teret Olvass tovább...