Sokat tehetnek önmagukért a daganattal szembesült férfiak
Sok száz prosztatarákos férfi él Békés megyében

Már a kezelések elején indokolt lenne, hogy minden egyes beteg találkozzon gyógytornásszal, ám ez ritkán történik meg. A műtét utáni vénás torna segíthet a trombózis kockázatának csökkentésében, a légzőgyakorlatok javíthatják a közérzetet és segíthetnek a stressz csökkentésében. A medencefenék- és gátizomtorna megtanulásával és rendszeres gyakorlásával érdemben lehet csökkenteni a gyakran előforduló vizelettartási gondokat, az esetek egy részében az erekciós problémákat is – hangzott el a 10 Ezer Lépés Program Békés megyei rendezvényén.

A szabadon felhasználható sajtóanyagból kiderül:

  • Adatok a Békés megyei érintett férfiakról
  • Információk arról, hogy mit tehetnek önmagukért a betegek
  • Tudósítás a mezőberényi rendezvényről

A sajtóanyagban a Békés megyei helyzetről és programokról nyilatkoznak:

  • Dr. Bartóki László urológus főorvos
  • Zolnai Nóra gyógytornász
  • Strommer Szilvia, a Magyar Rákellenes Liga elnökségi tagja

A nyilatkozók és a helyi betegklubok vezetői egyedi interjúra is rendelkezésre állnak: +3630 261-8789

 

Mertz Judit (MRL Mezőberényi Alapszervezet elnöke) beszámolója:

Dr. Bartóki László urológus főorvos és Zolnai Nóra gyógytornász előadása Mezőberényben

2018. június 18-án, a 10 Ezer Lépés – lépéselőny a rákkal szemben program keretében a Magyar Rákellenes Liga helyi alapszervezete szervezett előadást Mezőberényben, Békés megyében egyedüli helyszínként. A program részeként Dr. Bartóki László urológus főorvos tartott előadást a jelenlévőknek és hangsúlyozta a szűrővizsgálatok jelentőségét. Előadásában végigvezette közérthető módon a betegségről, a prosztatadaganatról való tudnivalókat és megerősítette a kezelések hatékonyságát, gyógyíthatóságát, a jó terápiás lehetőségeket. Előadása végén hangsúlyozta a mozgás szerepét és átadta a szót Zolnai Nóri gyógytornásznak, aki a mindenkori mozgás szerepét emelte ki és azt, hogy a rendszeres testmozgás javíthatja a túlélési esélyeket. Néhány gyakorlattal bemutatta a jelenlévők bevonásával a gyakorlatok menetét, helyességét. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Magyar Rákellenes Liga munkatársa, Strommer Szilvia és a Liga budapesti önkéntese, Janitz Attila is, valamint Siklósi István. Az előadások felvételre kerültek a KTV Stúdió Mezőberény jóvoltából és interjúk is készültek, melyet várhatóan a közeljövőben hallhatnak, láthatnak mindazok a KTV-n, akik nem tudtak részt venni az előadáson, de érdeklődnek az elhangzottak iránt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mit mutat a vérkép?

Az Egri Alapszervezet szeretettel várja az érdeklődőket 2017. november 14-én, kedden az EKMK Bartakovics Béla Közösségi Házban (Eger, Knézich u. 8) Mit mutat a vérkép? című előadásra. Előadó: Kurucz Erzsébet háziorvosi asszisztens A részvétel ingyenes!

Alapszervezetek

5 éves a Gödöllői Alapszervezet – őszi programajánló

Kedves Tagjaink és érdeklődő Követőink!  Feltöltődve ezután a forró és szeszélyes nyár után új lendülettel indítjuk az őszi idényt. 5 ÉV – megannyi érzés, esemény, fejlődés, összetartás, kapcsolódás, elvesztés, barátokra találás és még mennyi minden ami Olvass tovább...

Alapszervezetek

Motoros csillagtúra – indulás Nagyatádról

Korán reggel gyülekeztek a motorosok. Zslebics Edit, a Nagyatádi Alapszervezet elnöke indította őket útjukra, hogy elvigyék Budapestre, a motoros felvonulásra a szalagüzenetüket.