Sokat tehetnek önmagukért a daganattal szembesült férfiak
Sok száz prosztatarákos férfi él Békés megyében

Már a kezelések elején indokolt lenne, hogy minden egyes beteg találkozzon gyógytornásszal, ám ez ritkán történik meg. A műtét utáni vénás torna segíthet a trombózis kockázatának csökkentésében, a légzőgyakorlatok javíthatják a közérzetet és segíthetnek a stressz csökkentésében. A medencefenék- és gátizomtorna megtanulásával és rendszeres gyakorlásával érdemben lehet csökkenteni a gyakran előforduló vizelettartási gondokat, az esetek egy részében az erekciós problémákat is – hangzott el a 10 Ezer Lépés Program Békés megyei rendezvényén.

A szabadon felhasználható sajtóanyagból kiderül:

  • Adatok a Békés megyei érintett férfiakról
  • Információk arról, hogy mit tehetnek önmagukért a betegek
  • Tudósítás a mezőberényi rendezvényről

A sajtóanyagban a Békés megyei helyzetről és programokról nyilatkoznak:

  • Dr. Bartóki László urológus főorvos
  • Zolnai Nóra gyógytornász
  • Strommer Szilvia, a Magyar Rákellenes Liga elnökségi tagja

A nyilatkozók és a helyi betegklubok vezetői egyedi interjúra is rendelkezésre állnak: +3630 261-8789

 

Mertz Judit (MRL Mezőberényi Alapszervezet elnöke) beszámolója:

Dr. Bartóki László urológus főorvos és Zolnai Nóra gyógytornász előadása Mezőberényben

2018. június 18-án, a 10 Ezer Lépés – lépéselőny a rákkal szemben program keretében a Magyar Rákellenes Liga helyi alapszervezete szervezett előadást Mezőberényben, Békés megyében egyedüli helyszínként. A program részeként Dr. Bartóki László urológus főorvos tartott előadást a jelenlévőknek és hangsúlyozta a szűrővizsgálatok jelentőségét. Előadásában végigvezette közérthető módon a betegségről, a prosztatadaganatról való tudnivalókat és megerősítette a kezelések hatékonyságát, gyógyíthatóságát, a jó terápiás lehetőségeket. Előadása végén hangsúlyozta a mozgás szerepét és átadta a szót Zolnai Nóri gyógytornásznak, aki a mindenkori mozgás szerepét emelte ki és azt, hogy a rendszeres testmozgás javíthatja a túlélési esélyeket. Néhány gyakorlattal bemutatta a jelenlévők bevonásával a gyakorlatok menetét, helyességét. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Magyar Rákellenes Liga munkatársa, Strommer Szilvia és a Liga budapesti önkéntese, Janitz Attila is, valamint Siklósi István. Az előadások felvételre kerültek a KTV Stúdió Mezőberény jóvoltából és interjúk is készültek, melyet várhatóan a közeljövőben hallhatnak, láthatnak mindazok a KTV-n, akik nem tudtak részt venni az előadáson, de érdeklődnek az elhangzottak iránt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvani mozgásos programok

Májusban is sikeresen folytatódnak ingyenes mozgás programjaink! Teremtorna, Meridián torna, Nordic Walking túránk, Szenior örömtáncunk! Mert együtt lenni, mozogni jó!  

Alapszervezetek

Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat – áprilisi program

Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző Torna minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium Debrecen, Szent Anna u. 17. Április 10. (hétfő) Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tabuk nélkül a HPV-ről és a méhnyakrákról Balassagyarmaton

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont csatlakozva a Mályvavirág Alapítvány  „Vigyázz! Kész! Fűzz!” szlogenű országos programjaihoz 2019. január 30-án figyelemfelkeltő rendezvényt szervezett Balassagyarmaton a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium tanulói részére. Ismeretterjesztő Olvass tovább...