A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagjai csatlakoztak az OGyIK-hoz. Ennek keretében 2018. május 17-én Budapestre látogattunk el a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba és a Margitszigetre.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum országos szakmúzeum 1966-ban létrejött – a világon máig egyedülálló –, országos gyűjtőkörű intézmény a világörökség részét képező budai várnegyedben, az utcának nevet adó egykori Fortuna fogadó patinás épületében kezdte meg működését, ahol 2005 nyaráig tevékenykedett. 2006 szeptemberétől 2011 júniusáig az V. kerületben, a Szent István-bazilika mellett, a volt Magyar Külkereskedelmi Bank épületében működött. 2011 őszétől új helyszínen, a régi Óbuda központjában, Krúdy Gyula egykori házában, a Korona tér 1. szám alatt fogadja látogatóit.

A múzeum megtekintése után gyalog átsétáltunk az Árpád hídon Margitszigetre, megpihentünk a csodálatos zenélő szökőkútnál.

A mai programon 14 fő vett részt, 6.5 km tettünk meg. 

A program az ”Ön választ, mi segítünk!” program keretében a Tesco támogatásával valósult meg.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Önsimeret – a Gégeműtött betegek klubjában Miskolcon

A februári Bozsó Éva vezette Gégeklub foglalkozásunkon az aktuális téma az Önismeret volt. A beszélgetéshez az alapot „ Portia Nelson: Önéletrajz öt rövid fejezetben” verse adta. Megállapításra került, hogy minden ember a saját sorsának kovácsa. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

Salgótarjánban önkéntesek is segítettek a 44. Országos Elsősegélynyújtó Verseny Megyei Válogatóján

A Magyar Vöröskereszt ebben az évben 44. alkalommal hirdette meg országos elsősegélynyújtó versenyét, melynek megyei megmérettetésére 2016. május 6-án került sor. A tizenhét állomásból egyet, immár negyedik alkalommal  a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei Olvass tovább...