A hagyománnyá vált motoros felvonulással vette kezdetét a VI. Szent Ágota Nap Sárszentágotán. Idén nemcsak az emlőrák elleni küzdelmet szimbolizáló rózsaszín, hanem fekete szalag is került a motorokra a nemrégiben tragikus balesetben elhunyt Orsós Zoltán emlékére.

A felvonulás előtt Tercsi Zoltán apát és a helyi plébános, Bognár Károly áldásban részesítette az útra indulókat, majd Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke hívta meg a résztvevőket a 2018. szeptember végén megrendezésre kerülő motoros felvonulásra Budapestre, mely az októberi emlőrák elleni hónap nyitórendevénye lesz.

A megnyitó során köszöntőt mondott Sebestyén Zoltán polgármester, Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, valamint Siák Gáborné a helyi alapszervezet elnöke.

A szentmisét az ünnepség díszvendége, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök Ugrits Tamás pápai káplánnal, Tercsi Zoltán apát, óbudai plébánossal, valamint Bognár Károly plébánossal közösen mutatták be.

A szentmisét követően dr. Magyar-Hárshegyi Piroska régész „Katonák és polgárok – milyen volt az élet Szent Ágota korában a Duna mentén?” című előadását hallgathatták a látogatók.

A program egész ideje alatt ingyenes szűréseket vehettek igénybe a látogatók.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszín séta és előadás Sárszentágotán

A Sárszentágotai Alapszervezet szeretettel várja az emlőszűrésre meghívót kapott hölgyeket, továbbá minden érdeklődőt októberi programjaira: Október 5. 13-16 óráig, Sárszentágotai Kultúrház Program: Tanácsadás, szűrések Szívpárna készítés Október 6. 15 óra, Kultúrház előtti tér Program: Rózsaszín Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mért fontosak a szűrővizsgálatok és mit jelent a Movember Mozgalom?

november 17-én került sor a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete soron következő rendezvényére. Először rövid szóbeli tájékoztatást kaptak a jelenlévők a szűrések jelentőségéről, formáiról, a korai felismerés döntő fontosságáról. A szűrővizsgálatok elsődleges célja, hogy előmozdítsa Olvass tovább...

Alapszervezetek

Évzáró adventi rendezvény Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2018. december 11-én a Megyeháza Éttermében tartotta adventi ünnepi rendezvényét, amelyen a tagságból százan vettek részt. „A hit gyertyája után már meggyújtottuk a remény gyertyáján is a lángot. Ebben Olvass tovább...