Kazár polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete  a falu lakosai részére 2018. április 28-án szervezett egészségnap lebonyolításában vett részt.

A száznegyven regisztráltnak lehetősége volt tanácsadással, diabetes kockázati felméréssel, vércukor, koleszterin, vérnyomás, BMI, testzsír derékbőség mérésével egybekötött állapotfelmérésre.

Ötvennégyen melanoma szűrésen, huszonheten méhnyakszűrésen vettek részt, PSA tesztet harminckét férfinak végeztünk kiegészítve a here önvizsgálattal kapcsolatos felvilágosítással.

A nők közül ötvenhatan részesültek felvilágosításban a méhnyakszűrésről, a HPV elleni vakcinációról, az emlő önvizsgálatról és a szűrésekkel és a kockázati felméréssel kapcsolatban írásos és szóbeli felvilágosítást kaptak.

Önkénteseinkhez sok kérdést is intéztek a megjelentek, akik között örvendetes módon az átlagostól több volt a férfi és a fiatalkorú.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szentmise a Betegek Világnapja alkalmából Salgótarjánban

Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére 1993-tól február 11. a Betegek Világnapja. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”. A MRL Salgótarjáni Alapszervezet az előző Olvass tovább...

Alapszervezetek

Eger, Felnémet – Macok Fesztivál

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet is részt vett a rendezvényen. Szűrtünk! Remélem mindenki megelégedésére, mivel 108 fő tartotta fontosnak a szolgáltatásainkon való részvételt. Köszönjük a meghívást!

Alapszervezetek

Egészségre fel! A Nők napja, a Nők hónapja – Szekszárdon

EGÉSZSÉGRE FEL! A NŐK NAPJA, A NŐK HÓNAPJA Vegyen részt a szőrővizsgálatokon és hallgassa meg szakértőink előadásait! A Tolna Megyei Balassa János Kórház Egészségfejlesztési lrodája, a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Olvass tovább...