Magyarországon 1993-óta minden április 10-én tartja a Magyar Rákellenes Liga a Nemzeti Rákellenes Napot. Az időpont kiválasztásának oka, hogy ezen a napon született dr. Dollinger Gyula sebész, az Országos Rákbizottság megalapítója.

Ebben az évben az Egri Alapszervezet április 10-i rendezvényével megemlékezett a hazai rákkutatás úttörőjéről dr. Dollinger Gyuláról.

A megemlékezést követően dr. Bani-Akoto szakgyógyszerész és dr. Wernigg Róbert onkológus főorvos előadását hallgathatták meg a résztvevők a “Gyógyszerek közti kölcsönhatások”-ról.

  • A gyógyszerész a mindennapjainkban fogyasztott (vérnyomáscsökkentők, koleszterincsökkentők, antibiotikumok, vérhígítók stb.), orvos által felírt receptköteles és vénynélküli gyógyszerek, gyógynövény alapú termékek, étrend kiegészítők egymást befolyásoló hatásairól beszélt.
  • Az onkológus főorvos az onkológiai kezelés és az ezen idő alatt orvos által felírt gyógyszerekről, valamint a beteg által önként szedett vitaminok, étrend kiegészítők hatásairól tartott figyelemfelkeltő előadást, hisz ezek a termékek befolyásolhatják az onkológiai kezelés eredményességét.

Köszönjük a két előadónak az értékes előadásukat.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rendhagyó templomi séta Debrecenben

Március 7-én 17 órától a nagyszámú látogató között 20 ligatag is részt vett a Nagytemplomban, a rendhagyó templomi sétán. Ezen a különleges alkalmon Beszterczey András lelkipásztor mutatta be a templomot. Új oldaláról ismerhettük meg. Olyan Olvass tovább...