Az asszertivitás II.

Psenyeczky-Nagy Klára címzetes főiskolai docens ígéretéhez hűen folytatta az önérvényesítés alapjainak, technikájának ismertetését a MRL Salgótarjáni Alapszervezet márciusi Stresszoldó Klubjában.

Először közösen megfogalmaztuk, hogyan is viselkedik az asszertív egyén:

„ Tudja, hogy mit akar és azt is teszi. Nem hagyja, hogy mások döntsenek helyette és ő sem hoz döntéseket mások helyett, ellenben hatékonyan együttműködik, másokkal.”

Ez egy tanulható viselkedési forma, amikor valaki magabiztosan tud megnyilvánulni érzelmileg nehéz szituációban is, anélkül, hogy passzív vagy agresszív lenne.

Az előadó irányításával, útmutatásával számos szituációs gyakorlatot végeztünk, közösen és kis csoportokban is, melyek segítségével próbáltuk elsajátítani a kommunikálásnak az arany középútját, szemben a kevésbé hatékony agresszív és passzív módszerekkel.

 A feladatok megoldása alatt az összetartozás, az egymást segítő és kiegészítő jó kedvű közös munka minden jelenlévőre megtette pozitív hatását. Sok hasznos dolgot hallottunk és tanultunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A béke szigete: Bakonyszücs 2016.

Ismét eljött a szeptember, és vele együtt a várva várt bakonyszücsi napok. Bár az idén a szokottnál későbbre esett a táborozásunk, és aggódtunk is az időjárás miatt, igazán gyönyörű, napsütéses időben teltek a napjaink. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvani rózsaszín séta és előadások

Október, a mellrák elleni küzdelem hónapja Figyelemfelhívó rendezvény Hatvanban 2019. október 11. péntek 14 óra A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a Olvass tovább...

Alapszervezetek

“Löszlő országos túra” – az ellátás is fontos!

A MRL Siófoki Alapszervezetének tagjai önkéntes segítőként részt vettek a “Löszlő” országos túrán részt vevők ellátásában. Ebédfőzésben segédkeztek. Áldos levest készítettek a Ságvárért Egyesület tagjaival régi Római recept alapján. (Ságváron az ásatások római leleteket tártak Olvass tovább...