MRL Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat csapata is csatlakozott a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez a Mályvavirág „GyöngyöM” programjához.

2018. január 22-én és 23-án fiatalok készítettek papír mályvavirágot. Az elkészített virágokat a „Mályvavirág Alapítvány” szórólapjával átadták a család nőtagjainak.
A virágokkal a méhnyakrák megelőzésére, szűrővizsgálatok fontosságára, HPV elleni védelemre hívtuk fel nőtársaink figyelmét.

2018.január 31-én folytattuk programunkat a Szabó Lőrinc könyvtárban: „Kerekasztal” beszélgetéssel Jónásné Árosy Tünde védőnővel, a méhnyakrák szűréséről, annak fontosságáról, a HPV-ről mint kockázati tényezőről, a megelőzésről, védőoltásokról. Szó került a mozgás fontosságának szerepéről is a megelőzésben. Befejezésül “GyöngyöM” láncot készítettünk..

Segítséget nyújtottunk iskolai védőknek, orvosokat kértünk fel előadás tartására.

Virág Judit szervező

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hagyományos jótékonysági vásár Siófokon

nov. 25-én – a Budapesten megrendezett XIII. Betegjogi Konferenciával párhuzamosan – Siófokon a hagyományos Jótékonysági Vásár került megrendezésre, ahol alapszervezetünk közel egy évtizede részt vesz. Ügyes kezű tagjaink a Kézműves Klub keretében november hónapban maguk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösiek Bakonyszücsön

Meglátogattuk Márta néni sírját. Egy csokor virággal emlékeztünk az elhunytra.  Megbeszéltük, hogy mennyit tehetünk az egészségünkért mozgással és prevencióval. Sokat mozogtunk és túrákon vettünk részt, segítettünk a felújított otthon átadásának takarításában.

Alapszervezetek

Gyöngyfűzés és papírfonás szakkörök kiállítása

A Hatvani Alapszervezet tagjai által is készített alkotások kiállítása a Grasssalkovich Művelődési Házban 2023. június 28-án. A Grassalkovich Művelődési Ház papírfonó szakkörén a Hatvani Alapszervezet több tagja is részt vett. A szakkörön készült alkotásokból kiállítást szervezett Olvass tovább...