A Mályvavirág Alapítvány felhívására a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete második alkalommal csatlakozott az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét mozgalomhoz.

A program mozgatója a GYÖNGY, ami a méhnyakrák kialakulásáért felelős vírus, a HPV elleni védelmet jelképezi.

Célunk ezzel a rendezvénnyel az volt, hogy minden nőben és férfiban tudatosítsuk, hogy a méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt rajtuk múlik.  Megelőzhető szűréssel, védőoltással.

Rendezvényünkhöz csatlakozott több egri szervezet is többek között az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, Védőnői Szolgálat, KEVIKO, Családsegítő Alapítvány, Cukorbetegek Egri Egyesülete, az Egri Nőkért Alapítvány, a ZF Egri Vízilabda Klub női vízipólós lányai.

Fontosnak tartották a megjelenést a méhnyakrák elleni figyelemfelkeltő eseményen, hiszen Magyarországon évente 400-500 nő hal meg értelmetlenül ebben a betegségben.

A Média több csatornán meghirdette és beszámolt a programról, sőt a Magyar Televízió M1-es adása is hírt adott az egri rendezvényről. 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Jótékonysági vásár

Alapszervezetünk idén is részt vett a Siófokon hagyományosan megrendezett Jótékonysági Vásáron. A magunk készítette ajándékokkal köszöntük meg az adományozó embereknek a jótékonykodásukat. Az idén a vásáron részt vevő minden civil szervezet az Autisták Rehabilitációjáért, Oktatásáért Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap Ságújfalun

Ságújfalu polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete hetedik alkalommal szervezett egészségnapot 2019. május 17-én a falu lakóinak. A köszöntők és a tanulók zenés-táncos műsora után a regisztrált érdeklődőknek lehetősége volt részt venni állapotfelmérésen, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Országos szintű lesz a vastagbélszűrő program – a Tolnai Népújság cikkei

Dr. Tam Beatrix belgyógyász szakorvos gasztroenterológus szerint “a vastagbél daganatok kialakulása összetett, többlépcsős folyamat. Egyértelműnek tűnik a kialakulásában a vörös húsok fogyasztásával való kapcsolat, az ételeinkkel bejutó rákkeltő anyagok ok-okozati szerepe (füst, tartósítószerek), a rostszegény Olvass tovább...