A MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata 2017. november 06-án, a debreceni Művelődés Ház Pódium Termében közös programot szervezett, ami egyfajta kapcsolatépítés kezdetét indította el.

Kezdésre megtelt a terem, közel 140 fő volt jelen.

A Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, külön üdvözölte Rozványi Balázst, a Magyar Rákellenes Liga elnökét és Boros Csabánét a Debreceni Segítő Szolgálat vezetőjét.

A Liga elnöke beszélt az országos szervezet alakulásáról, felépítéséről és célkitűzéseiről, szólt a Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat megalakulásáról, a volt és jelenlegi elnökeiről, tisztségviselőiről. Ismertette az Európai Rákellenes Kódex 12 pontját, amin átsugárzott, hogy mindig az embert szolgálja és a betegségek megelőzése a célkitűzése, melyet a Magyar Rákellenes Liga és szervezetei alapelvnek és követendőnek tekintenek.

Ez után dr. Lieber Attilla, a DE KK Tüdőgyógyászati Klinika szakorvosa tartotta meg előadását „A tüdőrák kezelésének új lehetőségeiről”.

Hogy vidámság is legyen, az egyesület egyik tagja felolvasta nagyon szép saját versét.

Zárásként az MRL elnöke és a Debreceni Segítő Szolgálat vezetője 2 darab vérnyomásmérőt adott át a Nyugdíjas Egyesület elnökének, aki mint mondta a nagy létszámú nyugdíjas közösségben jó szolgálatot fog tenni.

Boros Csabáné, a Debreceni Segítő Szolgálat vezetője

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Márciusban ezek történtek az Alapszervezetünkben

A cukorbetegségről hallgattunk előadást 2013. március 6-án Orlai Petrics Soma Kulturális Központban. Csoportos nőgyógyászati, méhnyakrák szűrést indítottunk el, városunkban, amelyen 15 hölgy vehetett részt egy alkalommal. A tisztségválasztó közgyűlés után, Nőnapi köszöntés, és filmvetítés tette Olvass tovább...