Van megoldás a Humán Pappiloma Vírus okozta fertőzés megelőzésére 

címmel szervezett előadást a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet .

Az előadás megtartására Babits Mihály Kulturális Központ a „Csatárterem” helyiséget biztosította.

Rendezvényünk elsődleges célja: az érintett korosztály szülei részére az oltási programban való részvételi döntés elősegítése, valós, tényszerű információk átadására törekedve.

A rendezvényt Borda Károly nyitotta meg: felkérésére Erős Árpád szekszárdi költő versét Vígh Ferencné mondta el (mindhárman a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet tagjai), ezt követően a Szekszárdi Ifjú Szív Német Nemzetiségi Táncegyüttes műsora következett.

A Magyar Rákellenes Liga Kóbányai Alapszervezet két fővel látogatott el Szekszárdra, erre a rendezvényre, ami az alapszervezeteink között már évek óta fennálló kiváló kapcsolatot is tükrözi.

A bevezető műsor után került sor a felkért szakemberek előadására:

  • Dr. Tóth János szülész- nőgyógyász-klinikai onkológus főorvos
  • Hajasné Erős Kinga, Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Közegészségügyi-járványügyi szakügyintéző
  • Sallai Krisztina, a Mályvavirág Alapítvány képviselője

Az igen magas szintű, humortól sem mentes előadások a megelőzésre irányultak, kiemelten szóltak a szűrések jelentőségéről és az érintett korosztály védőoltásáról.

Mindhárom előadó nyomatékosan beszélt arról: egyetlen nőnek sem szabadna meghalnia ebben a betegségben, hiszen korai felismeréssel gyógyítható.

Az előadást követően zárt körben folytatódott a beszélgetés, ünnepi hangulatban a szekszárdi hagyományoknak megfelelően.

Kapcsolódó bejegyzések

10000 lépés program

10 Ezer Lépés program Szekszárdon – prosztata kérdések és válaszok

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete szervezésében a 10 Ezer Lépés Program szekszárdi rendezvényére. Időpont: 2020. február 10.(hétfő) 16 óra 30 perc Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ Parászta terem (7100 Szekszárd, Szent István tér Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Salgótarjáni Alapszervezet is részt vett a Családi Napon

Meghívottak voltunk a Családi Napon A MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei a Promeritum Alapítvány felkérésére 2017. szeptember 16-án tanácsadással egybekötött állapotfelmérést, diabetes kockázati tényező felmérést, emlő önvizsgálat oktatást végeztek a Salgótarjáni Ifjúsági Sportcentrumban. A rendezvényt gyönyörű Olvass tovább...

Ady receptre

Heves megyei önkéntes segítők találkozója

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Vezette: Gősiné Lusztig Ildikó Időpont: 2021. szeptember 2. A MRL Hatvani Segítő Szolgálat minden évben összehívja önkéntes segítőit egy kötetlen esetmegbeszélésre, ahol beszámolnak önkéntes tevékenységükről. Az idei találkozás kicsit másképp Olvass tovább...