Borús vasárnap reggel indult a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének 36 bátor tagja a Kopaszi gátra szervezett Országos Családi Mozgásfesztiválra. A Magyar Szabadidősport Szövetség által 19. alkalommal megrendezett ingyenes fesztiválon csaknem száz mozgásformát lehetett kipróbálni.  Az időjárás is, (mint oly sokszor) kegyes volt hozzánk: az egész éjszaka zuhogó eső elállt, mire a helyszínre érkeztünk.

Ezen a nagy „játszótéren” nagyok és kicsik régi és új, izgalmas sportok közül  válogathattak.

Kipróbáltuk a korosztályunknak megfelelő mozgásformákat, lelkesen gyűjtöttük a pontokat, amelyeket sorsoláson lehetett nyereményekre váltani. Meglátogattuk a szűrőkamiont, a Mályvavirágosok és a Movember Mozgalom standját.  A meridián tornán a mi csoportunk tagjai majdnem teljes létszámmal részt vettek. A jóga sátorban személyre szóló idézeteket lehetett kihúzni, például: „Ragaszkodj az igazsághoz, tarts ki mellette mindig. Gondolkozz pozitívan, s tégy mindig jót.”

A Duna parton együtt mozogtunk Katus Attilával, Béres Alexandrával.

Kellemesen elfáradva egészséges, finom étkeket kóstolhattunk és itt mindenki repetázott!

Élveztük a gyönyörű környezetet és a színes kavalkádot.

Útban hazafelé még betértünk a Műcsarnokba és megtekintettük a „Kávé a szalonban” című időszakos kiállítást, ahol a XIX. és XX. században készült csodálatos kávéskészleteket láthattunk a tárlókban.

Egy szép és hasznos nyárvégi nap emlékével értünk haza.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Közgyűlés Rózsaszentmártonban

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete 2023.04.26-án megtartotta éves közgyűlését, amelyen megválasztotta a tisztségviselőit is.    

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Sportnap Hatvanban

 „(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” -Társadalmi és egyéni felelősség címmel  „Baráti Játékos Sportvetélkedőt” hirdetett a hatvani általános iskolák 6 – 7. osztályos tanulóinak.  A verseny időpontja: 2017. március 30. 14 óra A verseny helyszíne: Olvass tovább...

Alapszervezetek

Méhnyakrákról előadás, gyöngyfűzés Siófokon

A méhnyakrák hete minden év januárjának utolsó hete. Ennek értelmében az idén  két középiskola ezzel kapcsolatos rendezvényébe kapcsolódtunk be. 2017. jan. 18-án  a Baross Gábor Szakközépiskolában, majd jan. 25-én   a Perczel Mór Gimnáziumban szerveztek az Olvass tovább...