A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2016. május 10-én tartotta havi Egészségklubját, melynek felkért előadója dr. Farkas Zsuzsanna belgyógyász, diabetológus, háziorvos volt.

Nagyon élvezetes, szemléletes vetítettképes előadásban hallhattunk arról, hogy az ideálisnál magasabb vércukorszint évek-évtizedek alatt hogyan károsítja az ereket és milyen szövődményeket okoz, hogy népbetegségről van szó, ahol főként a 2-es típusú diabetes kialakulása nagyban függ életmódunktól.

cukorbetegség már önmagában káros a szervezetre, de ez mellett az olyan betegségek kialakulásának kockázatát is jóval megemelik, mint a daganatos betegségek. A tartósan magas vércukorszint számos rák típusnál jelent megnövekedett  kockázati tényezőt, amit a fokozott inzulintermelés vált ki.

Az előadó részletesen beszélt a helyes diétáról, a rendszeres mozgás jelentőségéről, a cukorbetegek számára szükséges életmódváltásról.

Az előadás után számos hallgatói kérdés hangzott el, és a doktornő még a személyes konzultációra is lehetőséget adott, mellyel a jelenlévők közül sokan éltek.

A jelenlévők tíz kérdéses diabetes öntesztet töltöttek ki, melyek értékelése alapján 29 %-nál áll fenn a cukorbetegség fokozott kockázata.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvaniak kirándulása a Római-partra és a Margitszigetre

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGyIK tagjai 2019. július 24-én a Római-partra és a Margitszigetre kirándultak sétahajóval. Gyönyörű napsütéses időben, többen közülünk unokáikkal, csodálatos délelőttöt töltöttünk el a parton. A homokos parton a Duna lágy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra Gyöngyössolymos környékén

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Ezen a december 7-i szerdán igen kevesen (öten) indultunk el Gyöngyössolymosra, hogy teljesítsük kitűzött célunkat. Sokan megijedtek az előző napok esőzésétől. A kicsit hűvös és ködös reggel után csodálatos, verőfényes napsütésben Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyümölcsös túrókrém készült a hatvani Fakanál klubban

Időpont: 2022. október 24. Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus A Hatvani Segítő Szolgálatunk mai fakanál klubfoglalkozásán finom gyümölcsös túrókrémet készítettünk. Hozzávalók 12 főre: Eper ízlés szerinti mennyiségben. A krémhez : 750 g rögös túró 500 Olvass tovább...