Kónyáné Ferencz Tünde története

2016 februárjában fürdés közben véletlenül fedeztem fel egy csomót a mellemben. Mivel fájt, izgalom nélkül mentem el másnap a sebészetre, ahol beutalót kaptam egy komplex emlő vizsgálatra. Egy hét múlva a mammográfia utáni uh vizsgálaton szembesültem a diagnózissal ( rosszindulatú mellrák ). Ott helyben csináltak gyorsan egy vastagtűs biopsziát is. Az eredményre várnom kellett volna 2-3 hetet, de szerencsémre – és az ismeretségi körömre, az eredmény gyorsabban megérkezett – a sebésztől addigra már kaptam időpontot a műtétre, sőt meg is operáltak. Emlőmegtartó műtétem volt ( őrszem nyirokcsomó – az eltávolított 2 nyirokcsomó szövettanilag negatív lett) A műtét után 3 héttel jelentem meg az onkológiai bizottság előtt. Majd rá egy hétre megkezdtem a 8 kemoterápiás kezelést, ami fél évig tartott. Mellékhatásai a kezeléseknek természetesen voltak – széles skálát produkáltam belőlük – de megtanultam velük együtt létezni. A nyár folyamán beültetésre került egy port katéter nevezetű eszköz, amiért így utólag hálás vagyok, mert megkíméltek rendkívül sok fájdalmas szurkálástól. Szeptemberben elkezdtem a sugárkezelést, amit 15 alkalommal kaptam. ( egy kezelés alatt két dózist), illetve a hormonkezelés tablettás részét ( az injectios kezelést a kemoterápia első napján indították el ) Mivel HER2 pozitív daganatom van/volt 17 darab Herceptin kezelést is kapok, amiből 2 még hátra van.

A kezelések alatt nem dolgoztam, a pihenésre és a gyógyulásra szerettem volna koncentrálni, de a sugárkezelés után úgy éreztem szeretnék dolgozni. Így 1 hónapra rá már megint a műtőasztal mellett álltam ( műtősnőként dolgozom ). Sőt idén januárjától már éjszakázom is, amit nagyon jól viselek.

A diagnózis felállításától kezdve hiszem, hogy meg fogok gyógyulni, az életvitelemet, a gondolkodásmódomat pozitív irányba próbálom azóta is terelni. Nem féltem segítséget kérni, mikor úgy éreztem én magam ehhez nem vagyok elég. Teljes életet élek, boldog vagyok.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

„Azzá leszel, amit eszel”

Mindenki szeretne egészségesen élni és táplálkozni. Az összejövetelen kiderült az is, hogy lehet finom, ami egészséges.

Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat

Tudj többet a rákról, tegyél többet ellene! – országos vetélkedő a Füstmentes Világnapon

A Debreceni Segítő Szolgálat iskolai vetélkedőt szervezett 6-7. osztályos csapatok részére a Tudj többet a rákról, tegyél többet ellene szlogen alapján. A pályázati felhívásra 17 csapat jelentkezett: Beszédes Bagázs – siófoki Beszédes József Általános Iskola Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gulyásparti Gyöngyössolymoson

Gyöngyössolymoson gyűltek össze a gyöngyösi tagok, hogy gulyásparti keretében tartsák meg összejövetelüket.