Mint minden évben, most nagyon várták a klub- és ligatagok a már hagyományos szalonnasütést. Nagyon szurkoltunk, hogy ne essen az eső. De május 11-én reggel ragyogó napsütésben indultunk a szalonnasütéshez valók beszerzéséhez, majd érkeztünk (Babkáné Dr. Földesi Ilona, Kozempel Emőke, Pirosné Ica és Juci, a Kovács házaspár), DMJV Polgármesteri Hivatal Pihenőházába, hogy előkészítsük a szalonnasütést.

Mire a résztvevők 11 óra után kezdtek gyülekezni, meg volt terítve. A jó idő is közrejátszott abban, hogy a helyieken kívül jöttek Hajdúböszörményből, Nyíregyházáról, még Vésztőről is. (38 fő). Mindenki hozta a szalonnasütéshez a nyársat. A hagymát szorgos kezek pucolták és utána szeletelték. A szalonnát Babkáné Ilikével daraboltuk fel. Kovács Imre – mint minden évben – gyújtóst vágott és meggyújtotta a tüzet, majd segédkezett a hölgyeknek a szalonnasütés előkészítésében. Az első csoport 12 órakor már süthette is a szalonnát.

Ásványvíz, egy kis édes és sós sütemény és kávé is került az asztalra, amelyet a klubtagok hoztak. Vésztői klubtagjaink egy nagy tál pattogatott kukoricával léptek meg a jelenlévőket.

Néhányan nem sütötték meg a szalonnát, hanem nyersen ették, friss kenyérrel, hagymával.

Ebéd után a Kozempel Zsuzsánna klubvezető tájékoztatást adott az aktuális programokról. (főzőklubba lehetett jelentkezni, a sárospataki kirándulás a gyér érdeklődés miatt elmarad, majd vonatos kirándulást szervezünk helyette, május 31-én lesz a Dohányzásmentes Világnap: új helyszínen, a Debrecen Plázában).

Június 13-án Road Show lesz az Elméleti tömb előadó termében, melyre mindenkit szeretettel várunk.

Érdeklődtek a nyárra, a Kerekes-telepi fürdőbe tervezett melanoma szűrés várható időpontjáról..

Majd kis csoportokban, a szabadban és a teremben, jó hangulatban baráti beszélgetés kezdődött. Már néhányan indultak haza, amikor 14 óra után megérkeztek a Nyíregyháziak. Szerencsére még nem aludt el teljesen a tűz, így sikerült megsütni a szalonnát.

Most is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.

A klubfoglalkozás jó hangulatban 1/2 4-kor ért véget. A nap néha elbújt, de eső nem esett a rendezvény végéig.

Következő klubfoglalkozás: 2016. június 08.-án 13:00 óra

Találkozás: Nagyerdőn, Békás tónál

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívásklub vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségügyi szűrések Mátranovákon

A Bomrardier Transportation Hungary Kft Mátranováki Gyárában  2019.04.25-én tanácsadással egybekötött állapotfelmérést, vérnyomás, vércukor, koleszterinszint mérést, PSA tesztet, szájüregi és anyajegyszűrést végeztek a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei. A nap statisztikája a következő: PSA:                       93 fő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyposta Borsodnádasdon

2017.január 23-án tartottuk a XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében szervezett programunkat. 12.30 órától a felső tagozat 7-8-ik osztályos tanulói jöttek el a Móra Ferenc Általános Iskolából a Közösségi Ház és Könyvtár nagytermébe, ahol előadásokat Olvass tovább...

Alapszervezetek

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei is szűrtek a Retró véradáson

Salgótarjánban 2019.06.21-én a Vöröskereszt helyi szervezete  harmadik alkalommal tartott „Retró Véradást”, amelynek célja: biztosítani a kórházak vér igényét a nyári hónapokban, amikor kevesebb a véradásra jelentkezők száma. Az akció sikerességét erősítendő, az előző két évhez Olvass tovább...