Október 13-án tartotta a Borsodnádasdi Alapszervezet az évente megrendezésre kerülő – mellrák elleni – figyelemfelhívó sétáját és rendezvényét.

Volt bennünk egy kis izgalom az időjárás miatt, de esőmentes délutánt fogtunk ki.
A szokásos útvonalon mentünk: a Gyógyszertártól a Közösségi Házig, 2 km-es távot megtéve. Velünk sétált egyik előadónk, dr. Molnár Katalin onkológus is.
A program Faragó Tamás mentőtiszt előadásával kezdődött, aki az újraélesztésről beszélt és vetített képeket, hogy a gyakorlatban is tudjuk, mit kell tennünk egy nehéz helyzet esetén.
Őt követte dr. Molnár Katalin onkológus, aki a betegségek betegségéről, a mellrákról tartott nekünk előadást, előtérbe helyezve a megelőzést.
Szót kért védőnőnk is, Érsekné Szabó Orsolya, aki plakátokkal segített felhívni az érdeklődők figyelmét a megelőzésre, valamint a szűrés fontosságát hangsúlyozta, hiszen lakosságunkat az önkormányzat külön busz adásával is segíti a Miskolcra való eljutásban.
Ezzel egyidőben az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram Borsodnádasdi közössége gyümölcssalátával kínálta tagjainkat, ami a séta után mindannyiunknak jól esett. Önkormányzatunktól molnárkalácsot kaptunk kóstolónak, hogy komfortosabban érezzük magunkat a délután.

76 fő regisztrált, de bízunk benne, hogy a következő években a fiatalokat is jobban meg tudjuk mozgatni, mert az idősebbek nagy része inkább a programokra jön el, sétálni kevesebben tudnak.

Cseh Istvánné
a Borsodnádasdi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Betegjog a gyakorlatban, korlátok és lehetőségek. Alapfogalmak a szociális ellátórendszerben

A Balassi Bálint Megyei Könyvtárban 2016. október 18-án a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete egészségklub rendezvényének témája volt: a betegjog a gyakorlatban, korlátok és lehetőségek, valamint alapfogalmak megismerése a szociális ellátórendszerben. A Magyarország Alaptörvénye előírja, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Prevenciós előadások a dohányzásról miskolci középiskolásoknak

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat szervezésében közel másfél ezer diáknak tartottak prevenciós célú előadásokat a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikumban. A rendezvény célja a fiatalok figyelmének felhívása a dohányzás veszélyeire, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Újévi mozgásprogramok

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója Az új év első napjaiban elindítottuk mozgásprogramjainkat. Mindenki nagyon várta már, hogy ünnepek után  újból mozoghasson. Kisebb csoportokban találkoztunk, mozogtunk, a szabályok  betartása mellett. Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének Olvass tovább...