Szájüregi szűrés

Március 2-ára tűztük ki a szájüregi szűrést dr. Móricz József fogorvosi rendelőjében.  Az előző szűréshez képest sokkal többen járnak rendszeresen fogászatra, ezért most már kevesebben jöttek szűrésre. Viszont még mindig vannak néhányan, akik nem ismerik fel ennek fontosságát.

Ha kedd, akkor gyógytorna

Minden héten, kedden délután van gyógytorna a Közösségi Házban, amelyet Horváth Ágnes gyógytornász tart.(Ezt az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram biztosítja).  A tornára járók nagy többsége ligatag, akik nemcsak szervezetük karbantartásáról gondoskodnak, hanem közérzetük javításáról is. Az összeszokott társaságnak sok nevetésben, vidámságban, lélekgyógyító délutánban van része.

Lelki segítségnyújtás

2017.március 4-én – egy szombati napon – próbálkoztunk egy számunkra újfajta gyógymóddal, lelki segítségnyújtással, a pszichodrámával. Budapestről érkezett Labányi Ildikó, hogy segítsen nekünk a műfaj elsajátításával. 10 órától 16 óráig terveztük a programot.

Volt néhány érdeklődő, akik élvezték ezt az eseményt, de 14 óra után már lankadt a figyelem, ezért inkább a hátralévő időben beszélgettünk.

Volt olyan a résztvevők között, aki szívesen jött volna máskor is, de többségük megelégedett ezzel az egy alkalommal. Egyszeri összejövetelnek viszont jó volt, jól éreztük magunkat. Ildikó ügyesen, kedvesen mutatta be azokat a módszereket, amelyekkel könnyebben tudunk túljutni régi sérelmeken, problémákon. Úgy látszik, hogy a vidéki emberek még nem igénylik, vagy nem merik igényelni a lelki segítséget, mert ezekre kevesek részéről van érdeklődés.

Cseh Istvánné
Borsodnádasdi Alapszervezet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gégések klubösszejövetele Miskolcon

MRL Miskolc 2018.10.17. Gége klub A Gége klub mai foglalkozásán a megváltozott munkaképességű személyek részére nyújtható szolgáltatásokról, támogatásról (foglalkozási-szemléletformáló-érzékenyitő szolgáltatásokról, adaptációs támogatásról) tartott előadást Jármai Ágota tanácsadó, amit kérdezz-felelek követett.

Alapszervezetek

Gyöngyösiek nyári programjai

2020-08-06 Egy jól sikerült nap eseményei képben. A MRL Gyöngyösi Alapszervezete és egy választókerület képviselője gulyáspartit szervezett. Az alapszervezet tagjai túráztak Kékestetőn és környékén. Unokák is részt vettek a kiránduláson. Augusztus 5-én a Mátrában voltunk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mellrák-, tüdő és nőgyógyászati szűrés Siófokon

A Siófoki Alapszervezet köszöni a siófoki 45-65  év közötti hölgyek mammográfiás szűrésének lebonyolításában történő közreműködését minden szervezetnek: A  kaposvári Kaposi Mór Oktató  Kórháznak, amely 2016-ban is személyre szóló levélben invitálta az érintett nőket. A siófoki Olvass tovább...