A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2017. április 7-én szakmai továbbképzést szervezett a Szent Lázár Megyei Kórház Konferenciatermében. A programon a szervezet önkéntesei és tagjai vettek részt 22-en valamint a Kanizsai Dorottya Szakközépiskola tanulói közül szakoktatójuk vezetésével 35-en.

A rendezvény célja az volt, hogy önkénteseink tájékozottak, naprakészek legyenek, hogy az érintetteknek, hozzátartozóiknak és a hozzájuk forduló érdeklődőknek hiteles információt tudjanak adni.

Az elnöki köszöntő és bevezető gondolatok után először Dr. Ottmár Piroska háziorvos a fájdalomcsillapítás fontosságáról, lehetőségeiről, módjairól, Strommer Pálné a MRL elnökségi tagja, a Lelkisegély Szolgálat vezetője a MRL szerepéről, az önkéntes munka területeiről, a segítő beszélgetés technikájáról, Katkó Orsolya a Népegészségügyi Főosztály munkatársa a rák kialakulásáról, az önvizsgálatok és szűrések fajtáiról, jelentőségéről, Bialkó Tímea a Népegészségügyi Főosztály munkatársa a daganatos betegek táplálkozásáról, a táplálék kiegészítőkről tartott vetítettképes előadást.

Az ebédszünetet követően az Anita bolt vezetője Pintér Dóra és munkatársa Szászné Kupcsulik Ágnes  tartottak gyógyászati segédeszközökből termékbemutatót és ismertetőt.

Az előadások után és alatt mód volt kérdések felvetésére, megvitatására is.

Befejezésként Kreicsi Mária, beszámolt a jelenlévőknek a 2017. április 3-án tartott „Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája” című továbbképzésen a mammográfiás szűréssel kapcsolatban elhangzott információkról, és összefoglalta a segítő munka során betartandó és követendő irányelveket.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei a városi karácsonyi programon

Advent negyedik vasárnapján Salgótarján Fő terén a MRL helyi önkéntesei is aktív részvevői voltak a város „Lelkünk melege” elnevezésű   karácsonyváró programjának. A délután folyamán a város több civil szervezete karácsonyi finomságokkal kínálta és ajándékozta Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tour de Pelso

Alapszervezetünk néhány tagja – immáron sokadik alkalommal – 2016. június 04-én részt vett a Siófokon minden évben megrendezendő Tour de Pelso kerékpár versenyen. Minden évben vérnyomás-, vércukor, testtömeg index- és húgysav méréseket végzünk a versenyzők Olvass tovább...

Közgyűlés

MRL Küldöttgyűlés

3 év után végre személyes találkozással tartottuk a Küldöttgyűlést 2023. május 18-án. 47 küldött jelent meg az ország minden részéből, hogy a 2022. évi közhasznúsági jelentést és éves beszámolót, valamint a 2023. évi programot és Olvass tovább...