„Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája” címmel szervezett kreditpontos háziorvosi továbbképzést Balatonfüreden 2017. április 3-án a PTE ÁOK Alapellátási Intézet, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete, a Női Egészségmegőrző program MAZS Alapítvány és a Pro-Radiológia Alapítvány.

A továbbképzés célja a mammográfiás szűréseken való megjelenési arány javítása a háziorvosi háló bevonásával, mivel köztudott, hogy a családorvosok alapvető szerepet töltenek be a szűréssel kapcsolatos információk átadásában gyógyító munkájuk során. Az előadások betekintést engedtek a legkorszerűbb szakmai ismeretekbe, a legújabb radiológiai képalkotó és mintavételi technikákba, az onkosebészet eredményeire és a szűrési és onkológiai statisztikai adatokra, a civil szervezetek szerepére az emlőszűrésen való megjelenés és a betegtámogatás vonatkozásában.

A MAZS Alapítvány jóvoltából civil szervezetek önkéntesei is részt vehettek a programon, mely ingyenes volt.

Ezúttal szeretnénk köszönetünket kifejezni Jó Mariannának és asszisztensének Baródi Editnek, hogy részt vehettünk a rendezvényen, hiteles, naprakész információkat kaphattunk, melyeket civil munkánk során hasznosíthatunk.

Egyúttal gratulálunk a tökéletes szervezésért, az élvezetes, átfogó, magas színvonalú előadásokért, a kitűnő témaválasztásokért és a csodálatos környezetért.

Kreicsi Mária
Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet elnöke

.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét – méhnyakrákellenes program a Salgótarjáni Alapszervezet szervezésében

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete, a Mályvavirág Alapítvány és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont a „XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából 2019. január 22-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban figyelemfelkeltő programot szervezett A méhnyakrák a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nemzetközi Nőnap – ünnepség Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete részt vett a Rákbetegek Országos Szervezete Szelíd Ráktérítő klub Szekszárd Nőnapi ünnepén. A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetét Andics János (alapító tag) képviselte. Bai Erzsébet a Szelíd Ráktérítő Klub Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap Somoskő váránál

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének önkéntesei is részt vettek egészség totós, információs sátorral a gyönyörű fekvésű Somoskő vára mellett megrendezett városi  Európa Nap programon 2017. május 6-án.