A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet tagsága és meghívott vendégei számára három különböző szakterület neves szakembereit kértük fel előadás megtartására.

Az építész szakember az előadásában beszélt a tűzterek kialakításáról a kémények, füstelvezetőkkel kapcsolatos veszélyhelyzetekről, a szakszerűtlenül épített és a nem szakszerűen karbantartott kéményekből eredő balesetekről, melyek esetenként sajnos halálos kimenetelűek is lehetnek.

A gépész szakember előadásában beszélt a fűtőberendezésekről korszerű és hagyományos eszközökről és azok veszélyforrásairól (sok esetben fordul elő, hogy hagyományos fűtőberendezésekben minden éghető anyagot felhasználnak, ami a környezetszennyezésen túl életveszélyes is lehet a benntartózkodókra). Részletesen beszélt a riasztó berendezésekről, ugyanis a szén-monoxid színtelen- szagtalan-a levegőnél könnyebb térfogatsúlyú gáz halmazállapotú anyag.

A Szekszárdi Tűzoltó Parancsnok összefoglalta az előző előadások tartalmát, megerősítette, hogy a kéménytüzek kialakulását – a technológiai hibákon túlmenően – a nem megfelelő anyagok (rongy hulladék, nedves fa és egyéb háztartási hulladék stb.) használata okozhatja. Kiemelte: a kéménytüzes esetek során jegyzőkönyv készül és a rendszer felülvizsgálatáig megtilthatják a fűtőberendezés használatát.

Az előadásról a Tolna táj Tv esti híradásában tájékoztatta a megye lakosait.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Betegek Világnapja Egerben

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete városnéző sétát szervezett február 11-én, a Betegek Világnapja alkalmából. Felkértük Melczer László idegenvezetőt, hogy sétáljon velünk és az egri belváros egy ki darabkáját mutassa be nekünk. A Dobó térről Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőnapi ünnepség Hatvanban

Saját készítésű rózsaszín karláncot is kaptak a vendégek

Alapszervezetek

Áprilisi programok Gyöngyösön

2019. április 18-án 14 órai kezdéssel elsősegélynyújtó előadást tartott Nagy Krisztina elsősegélynyújtó szakoktató. Az előadás nagyon tanulságos volt, olyan dolgokat mutatott be a szakoktató, ami minden nap is megtörténhet és segítségek adhatunk a betegeknek. 2019. Olvass tovább...