A Magyar Rákellenes Liga a hagyományosan évente megrendezendő Rákellenes Világnap-i megemlékezését 2017. febr. 03-án tartotta Budapesten az EMMI Nagytermében.

Az ország minden részéből  érkezett alapszervezeti képviselők a rákgyógyítás terén elért legújabb eredményekről hallhattak előadásokat a szakma  kiváló képviselőitől.

Így pl. a tüdőrák kezelésének új lehetőségeiről Dr. Bogos Krisztina oszt, vez. főorvostól, az Immunterápiák az onkológiában címmel Dr. Dank Magdolna klinikai igazgatótól hallottunk az új eredményekről. A sugárterápia új lehetőségéről Prof. dr. Polgár Csaba főigazgató beszélt és végül Dr. Mátrai Zoltán oszt. vez. főorvos az Onkoplasztikus emlősebészetről tartott nagysikerű előadást.

Szünet után Sándor Anikó érintett beteg beszámolóját hallgattuk, aki az Úton c. könyvében írta meg igen érdekes és küzdelmes történetét. A könyvet a helyszínen az érdeklődők megvásárolhatták.

Végül a fent említett előadók kerekasztal beszélgetésében a jelenlévők tettek fel fontos, aktuális kérdéseket az őket foglalkoztató témákban.

Örülünk, hogy a Liga az Európai Rákellenes Unió tagjaként is sokat tesz azért, hogy az onkológiai tudományos eredmények nemcsak orvos szakmai körökbe, hanem a lakosság felé is eljuthassanak. Nagy szükségünk van ugyanis erre.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

RSOE és Szekszárdi Alapszervezet együttműködése

RSOE (Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület)  A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet rész vett az RSOE kihelyezett és (ONLINE) értekezletén, 2020.október. 01-jén, amely a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Konferencia Teremben került megrendezésre. Szekszárdi Alapszervezet Olvass tovább...

Alapszervezetek

Májusi mozgásprogramok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Kis létszámban, szabályokat, a maszk és távolságtartást betartva sétaköröket, nordic walking- és kerékpár túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint a környék településeire.  Sétakör májusban összesen: 388,02 km Olvass tovább...

Előadás

A melanoma új terápiás kezelésének lehetőségei – előadás a Melanoma klubban

A Magyar Rákellenes Liga klubjaiban érdekfeszítő előadásokat hallgathatnak meg a tagok és érdeklődők.  Különösen nagy érdeklődés kísérte 2016. március 25-én a Melanoma klubban “A Melanoma új terápiás kezelésének lehetőségei” című előadást, melyben beszámoló hangzott el a Olvass tovább...