Az advent a várakozás, készülődés időszaka, mely a lelki megtisztulásról, az egymásra figyelésről, a közös beszélgetésekről kell, hogy szóljon.

Ezen gondolatok jegyében tartotta a  MRL Salgótarjáni Alapszervezete november 28-i Stresszoldó Klub foglalkozását, ahol a jelenlévők „kreatívkodtak”: kezeik közük szebbnél-szebb mécses tartók kerültek ki.  Természetesen az advent illatai is jelen voltak a meghitt beszélgetések, süteményezés közben. A nagy szeretettel és lelkesedéssel elkészített adventi gyertyatartókat mécsesekkel együtt kis meglepetés csomagokba tették, melyek mellé szaloncukor, Béres csepp és egyéb apró ajándékok kerültek. A délután folyamán negyven csomag készült el.

Az ajándékcsomagokkal a tavalyi évhez hasonlóan, december 08-án a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztály betegeit keresik fel az önkéntesek, elbeszélgetnek velük és talán sikerül advent békéjét a lelkükbe csalni ebben a nehéz helyzetükben.

Ezzel a szeretetteljes, önzetlen készülődéssel kezdték a közösség tagjai az ünnepi ráhangolódást.

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Lelki problémák kezelése – dr. Bátfai László előadása Siófokon

2017.márc. 27-én a Rákellenes Liga  Siófoki Alapszervezete közkívánatra előadás megtartására kérte Dr. Bátfai László főorvos urat. Főorvos úr pszichiáterként  is tevékenykedik, nagyon jó ismerője a Simonton-módszernek, amely a lelki problémák kezelése elsajátításának egyik nagyon elfogadott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Adventi rendezvény a Salgótarjáni Alapszervezetben

„Megmaradjon bennünk Karácsonynak fénye, Szent örömben éljen Világ minden népe!”   A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2016. december 17-én a STÉCÉ Kávéház Galériatermében tartotta adventi rendezvényét 150 fő részvételével. Az ünnepi műsort Handel: Messiása Olvass tovább...

Egyéb

Klubkarácsony

Nagyon szép délutánt töltöttünk együtt vendégművészeinkkel és a Körtáncklub tagjaival.