Az MRL Hívás klubja önköltséges autóbuszos kirándulást szervezett 2016. szeptember 17-én Aggtelekre és Edelénybe. 47 fő jelentkezett a kirándulásra. Mindenki nagyon várta ezt a napot. Reggel 7 órakor indultunk el Debrecenből. Józsán és Hajdúböszörményben vettünk még fel tagokat. Az időjárás változó volt. Néha eleredt az eső, azután kisütött a nap.

Útközben egyszer álltunk meg és ¾ 11-kor értünk a Baradla barlang Vörös-tói bejáratához. Ez a közép – túra kb. 2 km-es és 2 órás és a jósvafői kijáratig tart.

A belépők megvásárlása után beléptünk a barlangba. Nagyon jó idegenvezetőnk volt. 273 lépcső megtétele után álltunk meg az első tájékoztatóra. Ezt követően folyamatos tájékoztatás mellett csodálhattunk meg a szebbnél szebb cseppköveket. Nem győztük kapkodni a fejünket. A csoport egy része felment a csillagvizsgálóhoz (160 lépcső oda-vissza), de megérte a látvány. A következő nagyobb megálló az óriások terme volt, ahol még zenei élményben is volt részünk. A Holdfény szonáta, majd a Bánk Bán c. operából a Hazám, hazám ária hangzott el Simándy József előadásában. A látvány lenyűgöző volt.

Egy óra előtt értünk ki Jósvafőnél a barlangból. Rövid szünet után folytattuk utunkat esőben Edelénybe. Az időjárás kegyes volt hozzánk. Edelénybe érve kisütött a nap. Gyönyörűen felújították a L’Huillier-Coburg kastélyt. Izsó Albin szakszerű vezetésével jártuk végig a kastély termeit. Egy háromdimenziós kisjátékfilm megtekintésével kezdtük a kastély felfedezését. A film a felvidéki vándorfestő, Lieb Ferenc Edelényben töltött egy évét mutatja be, részben valós személyekre és tényekre építő, részben fantázia-szülte történeteken keresztül  A kastély megtekintése után elindultunk Debrecenbe.

Fáradtan, de csodálatos emlékekkel érkeztünk haza. Itthon viszont felhőszakadás, mennydörgés fogadott bennünket, de ez sem feledtette azt a sok szépet, amit láttunk.

Mindenkinek csak ajánlani tudom mindkét kiránduló hely megtekintését.

Kozempel Zsuzsa
Hívás klub vezető
MRL Debreceni  Alapszervezet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyfűzés és papírfonás szakkörök kiállítása

A Hatvani Alapszervezet tagjai által is készített alkotások kiállítása a Grasssalkovich Művelődési Házban 2023. június 28-án. A Grassalkovich Művelődési Ház papírfonó szakkörén a Hatvani Alapszervezet több tagja is részt vett. A szakkörön készült alkotásokból kiállítást szervezett Olvass tovább...

Alapszervezetek

AVON tanácsadás bőrünk szépítéséhez

Gyere, feledkezz meg egy órára a betegségedről, kényeztesd lelked, érezd jól magad! Tanácsadó: Majoros Bernadett és Habó Ágnes (AVON) Időpont: 2023. augusztus 23. A Hatvani Alapszervezet 2023. második félévének nyitó klubfoglalkozása volt a mai program. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllői programajánló – 2023. január-február

ÖRÖKMOZGÓ lehetőség Gödöllő Városi és Térségi Uszoda 50 %-os kedvezményes úszójeggyel várja tagjainkat! SPORTOS információk, túrák, kerékpáros., úszó eseményeink ÖRÖKMOZGÓ fb csoportoldalunkon: https://www.facebook.com/groups/376441699936699 AdniJóga online  minden kedden 19.10 ( ingyenes) https://meet.google.com/qpe-pvso-byu AdniJóga élőben minden szerdán Olvass tovább...