„Mit ad nekem, mit jelent nekem az önkéntes munka?” 2016.szeptember 6-án, kedden 14 órakor kezdésként egy kedves önkéntes segítő levelét olvasta fel Strommer Szilvia.

Ezt követően többen felszólaltak a jelen lévők közül és elmesélték, hogy ők kinek segítenek és mi a tapasztalatuk. Közülük is kiemelném Hemederné Dudok Erzsébet szép beszámolóját, aki immár nyolc éve kíséri betegtársát a gyógyulás útján.

Felmerült a Hospice ellátás kérdése is. Bak Imréné Marika tájékoztatott bennünket arról, hogy Egerben működik a kórház területén Hospice osztály. Ha szükséges, ő segítséget nyújt a hozzá fordulóknak ebben a kérdésben.

A továbbiakban elhangzott, hogy a Hatvani Segítő Szolgálat 2016. november hónapban immár ötödik alkalommal indít önkéntes képzést a Heves megyei alapszervezeteknél jelentkező elhivatott segítőknek. Október elsejéig várják a jelentkezést.

Az  esetmegbeszélésen részt vettek Hatvan, Gyöngyös, Lőrinci, Zagyvaszántó, Rózsaszentmárton, Eger önkéntesei. 17 fő volt jelen.

Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Még a rák sem tudta kiütni, ő ellenben még ütőképes

2016. január 20-án Balzsay Károly ökölvívó világbajnok, gyógyult rákbeteg nagysikerű előadást tartott a Szekszárdi Alapszervezet meghívására.  “Túl van már számtalan műtéten: volt dolga az orvosoknak vele fül, kéz, vakbél, vagy éppen gerincsérv beavatkozás gyanánt. De Olvass tovább...

Alapszervezetek

Debreceni programajánló – 2019. február

 Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub Minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió, Debrecen Rákóczi u. 60.     Női Egészségmegőrző torna Minden pénteken 16 órától  Helyszín: Szent József Gimnázium, Debrecen, Szent Anna u. 17. Gyalogolj az egészségedért a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Aggtelekre és Edelénybe

  Az MRL Hívás klubja önköltséges autóbuszos kirándulást szervezett 2016. szeptember 17-én Aggtelekre és Edelénybe. 47 fő jelentkezett a kirándulásra. Mindenki nagyon várta ezt a napot. Reggel 7 órakor indultunk el Debrecenből. Józsán és Hajdúböszörményben Olvass tovább...