„Mit ad nekem, mit jelent nekem az önkéntes munka?” 2016.szeptember 6-án, kedden 14 órakor kezdésként egy kedves önkéntes segítő levelét olvasta fel Strommer Szilvia.

Ezt követően többen felszólaltak a jelen lévők közül és elmesélték, hogy ők kinek segítenek és mi a tapasztalatuk. Közülük is kiemelném Hemederné Dudok Erzsébet szép beszámolóját, aki immár nyolc éve kíséri betegtársát a gyógyulás útján.

Felmerült a Hospice ellátás kérdése is. Bak Imréné Marika tájékoztatott bennünket arról, hogy Egerben működik a kórház területén Hospice osztály. Ha szükséges, ő segítséget nyújt a hozzá fordulóknak ebben a kérdésben.

A továbbiakban elhangzott, hogy a Hatvani Segítő Szolgálat 2016. november hónapban immár ötödik alkalommal indít önkéntes képzést a Heves megyei alapszervezeteknél jelentkező elhivatott segítőknek. Október elsejéig várják a jelentkezést.

Az  esetmegbeszélésen részt vettek Hatvan, Gyöngyös, Lőrinci, Zagyvaszántó, Rózsaszentmárton, Eger önkéntesei. 17 fő volt jelen.

Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Vidám Úszóverseny Hatvanban

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata ismét megszervezte a Heves megyei alapszervezet tagjai részvételével az Úszóversenyt 2018. május 12-én, szombaton, a hatvani Markovits Kálmán uszodában. Négy  alapszervezet jelezte részvételi szándékát a felhívásra: Gyöngyös, Rózsaszentmárton, Kerekharaszt Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Gül Baba türbéhez és a Margitszigetre

A Hatvani Alapszervezet beszámolója A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagjai június 10-én első helyszínként a Gül Baba türbéjét választották. -A Rózsadomb Dunára néző délkeleti lejtőjén található Gül Baba türbéje egyike azoknak a leghíresebb és legszebb Olvass tovább...

Alapszervezetek

Előadások és séta a mellrák ellen Hatvanban

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 10. alkalommal szervezett Figyelemfelhívó sétát 2018. október 12-én 14 órakor Hatvan város Fő utcáján. A rózsaszínbe öltöztetett Grassalkovich Művelődési Házban szép számmal megjelent vendégek színvonalas előadásokat hallhattak. Jó volt Olvass tovább...