2016.06.11-én a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) és a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet közösen vett részt a Perczel kertben ezen a rendezvényen.

A fesztivál társprogramjaként a két szervezet a lakossági szűrések népszerűsítésére közösen elkészített poszterekből (méhnyakrák, húgy- és ivarszervi daganatok, tüdőrák, emlőrák. szájüregi daganatok, önvizsgálatok) tartott kiállítást az érdeklődők számára a Solymár Imre Városi Könyvtárban.

A szemléltető posztereken keresztül tájékoztattuk az érdeklődőket a Tolna megyében és Szekszárdon elérhető hatásos szűrővizsgálatokról, és információkkal, valamint útbaigazításokkal láttuk el a szűrések elérhetőségéről és lebonyolításáról a kérdéseket feltevő érdeklődőket.

A továbbiakban meghallgattuk V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja népszerű újságírója „Egy Korty derű” című előadását, és közönségtalálkozón hallgattuk Endrei Judit népszerű TV újságíró előadását és meglátogattuk más résztvevők bemutató standjait.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) részéről Nyéki István megyei szűrési koordinátor, a MRL Szekszárdi Alapszervezet részéről Szikla József vett részt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

“Tűzoltók mesélik” – könyvbemutató Szekszárdon

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében Andics János amatőr helytörténész „Tűzoltók mesélik”  című könyvének bemutatójára Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Csatár terem (7100 Szekszárd, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Vedd észre, ha baj van! Előadás Mezőberényben

Leggyakrabban előforduló időskori betegségek, sérülések Előadó: Guti Ambrus, a Mezőberényi Mentőállomás vezetője A MRL Mezőberényi Alapszervezete és a Városi Nyugdíja Klub vár minden érdeklődőt az előadásra.