A nők körében világszerte az emlőrák a leggyakoribb daganatos betegség.

Élete során minden 10 nő közül egynél megjelenik. Magyarországon évente közel 8000 új emlőrákos beteget fedeznek fel, az előrehaladott emlőrák pedig több száz nőt érint.

Az OEP nagy figyelmet szentel arra, hogy minden betegség, így az előrehaladott mellrák kezelésében is támogatásba kerüljenek a legmodernebb, célzott szerek.

Magyarországon ez év áprilisától új, szájon át szedhető célzott terápia érhető el az előrehaladott mellrák kezelésére az OEP támogatásában, amely az eddigi tapasztalatok szerint képes gátolni a betegség további előrehaladását.

Az érintett nők többsége, életük még aktív szakaszában él, dolgozó tagjai a társadalomnak, gyermekeket nevelnek, vagy az unokáik felnevelésében segítenek, ill. családot tartanak össze.

Az ilyen és ehhez hasonló kezelések alkalmazása segíthet megtartani a betegek jó életminőségét, lehetővé teheti a nők családban és társadalomban vállalt szerepének ellátását.

A Magyar Rákellenes Liga üdvözli a Társadalombiztosító erőfeszítését, hogy a célzott biológiai kezeléseket elérhetővé teszi itthon, ezzel új reményt ad az előrehaladott mellrák eddig rendkívül aggasztó kimenetelének javításában.

Dr. Demeter Jolán
a Magyar Rákellenes Liga elnöke

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Önkéntes munka Debrecenben

Jótékonysági háztömbfestést szervezett július 9-én a Debreceni Karitatív Testület. Az alapszervezettől hét fő (Benes Lászlóné, Kárász Miklósné, Kerek Imréné, Kozempel Emőke, Zsuzsa, Kupecz Józsefné, Olszewszki Sándorné) vett részt. Parkosításban (kapálás, ásás, virágültetés, locsolás), üdítő és Olvass tovább...

Egyéb

Testi-lelki felüdülés a természetben

51 fő vett rész a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének tagjai közül 2014. május 20-án az autóbuszos kiránduláson.  

Egyéb

Önkéntesképzés Hatvanban

19 önkéntes segítő végezte el a tanfolyamot, hogy segíthessen a daganatos betegeknek a megküzdésben, az alapszervezeteknek a rendezvények szervezésében és megtartásában