A tavasz és ezzel egyidejűleg a Húsvét a testi és a lelki újjászületés, megújulás, felfrissülés időszaka. A természettel párhuzamosan újjáélednek az érzelmek és az élet megannyi formája. A természettel együtt mi is megújulunk; elengedjük a régit, helyet engedünk az újnak.

Szőllősiné Zeke Judit dietetikus, életmód tanácsadó a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Stresszoldó Klubjának felkért előadója 2016.03.21-én nagyon szemléletes és élvezetes zenével, képekkel, verssel színesített előadást tartott a tavaszi testi-lelki-érzelmi megújulás lehetőségeiről, módjáról.

A böjtnek számos olyan következménye van, amely kedvezően hat az egészségünkre: megszabadulhatunk a hosszú év és tél alatt felhalmozott méreganyagoktól, plusz kilóktól, érzelmi szinten pedig elengedhetjük a régi sérelmeket, félelmeket, negatív, hátráltató gondolatainkat. De nagyon fontos a módja. Mindenképpen szakember irányításával tanácsos végezni. Lényeg a fokozatosság a mértékletesség és a szakmai háttér.

A böjt kiváló kiegészítője a testmozgás: a séta, a jóga, az úszás: ebben is egyénre szabottan kell a megfelelő mozgásformát kiválasztani.

Összegezve: figyeljünk magunkra, kérjük ki szakember segítségét, tervezzük meg, adjunk rá időt, türelmet és ne feledjük: a mérték az érték ebben is!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Az év legjobb Tolna megyei Civil szervezete

Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy Az év legjobb Tolna megyei Civil szervezete díjat a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete nyerte el. A díj ünnepélyes átadására 2021. február 2-án 14 órakor került sor a Tolna Olvass tovább...

Alapszervezetek

V. Gödöllő Városi Egészség és Szűrőnap

VEDD ÉSZRE A VÁLTOZÁST! KÖNNYEK helyett…SZŰRÉSEK! A Magyar Rákellenes Liga 5 éves Gödöllői Alapszervezetének V.Gödöllő Városi Egészség és Szűrőnapja Országos Senior Örömtánc találkozóval egybekötött kulturális és ismeretterjesztő seregszemléje 0.(nulladik) nap október 6. péntek 18.oo EMPÁTIÁVAL Olvass tovább...

Alapszervezetek

XIV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a NMKH Népegészségügyi Főosztályával és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont önkénteseivel 2020. február 19-én figyelemfelkeltő rendezvényt szervezett, csatlakozva a Mályvavirág Alapítvány országos figyelemfelhívó kampányához a XIV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” Olvass tovább...