„(A) mit tehetünk,(a)mit tehetsz a rák ellen”

„Füst-öl” pályázat

A Rákellenes Világnap alkalmából, az „(A) mit tehetünk,(a)mit tehetsz a rák ellen” jegyében  a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete és a B.A.Z megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya  „Füst-öl” címmel immár  7. alkalommal hirdette meg pályázatát B.A.Z. megye óvodái részére.

Célunk a pályázattal: a gyermekek körében passzív dohányzás megelőzése, valamint a szülők és a dolgozók körében dohányzásról való leszokás elősegítése. Véleményünk, hogy már óvodás korban kell kialakítani a dohányzást elutasító magatartást. Szeretnénk a gyermekek segítségével a dohányzó óvodai dolgozók és szülők között előmozdítani a füstmentes élet választását.

Részvételi feltételek: 2016. március-április  között (4 héten keresztül) füstmentességet vállal az óvoda valamennyi dohányzó dolgozója, és a dohányzó szülők legalább 10%-a,  elhatározásukat aláírásukkal megerősítik.

Az ellenőrzés a gyerekek feladata: a nemdohányzás ellenőrzése az óvodában a dolgozók, az óvodán kívül a szülők körében, melyet mindennap nap dokumentálnak (piros vagy fekete pontokkal ). Rendkívüli ellenőrzések a pályázatot meghirdetőik részéről előfordulnak.

A szülők 06-80-44-20-44 Országos Dohányzás Leszokás Támogató Módszertani Központtól kérhetnek segítséget. A szám az ország egész területéről ingyenes hívható!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Lengyeltótiban

Csodálatos,  napfényes őszi  időben rendeztük meg a Mellrák elleni sétánkat Lengyeltótiban. Rózsaszínű szalag  kitűzésével, transzparensekkel és rózsaszínű lufikkal hívtuk fel a figyelmet a betegség korai felismerésének fontosságára. Sétánkat közös beszélgetéssel, teadélutánnal  zártuk.

Alapszervezetek

Összefogás az emlőrák ellen

Siófokon is sétáltak, hogy felhívják a figyelmet az emlőrák elleni küzdelemre, a szűrések fontosságára.

Alapszervezetek

Mezei Zsuzsa kiállítás Miskolcon

A Miskolci Alapszervezet Mezei Zsuzsa tagjuk kiállításán járt 2024.01.15-én.