„(A) mit tehetünk,(a)mit tehetsz a rák ellen”

„Füst-öl” pályázat

A Rákellenes Világnap alkalmából, az „(A) mit tehetünk,(a)mit tehetsz a rák ellen” jegyében  a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete és a B.A.Z megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya  „Füst-öl” címmel immár  7. alkalommal hirdette meg pályázatát B.A.Z. megye óvodái részére.

Célunk a pályázattal: a gyermekek körében passzív dohányzás megelőzése, valamint a szülők és a dolgozók körében dohányzásról való leszokás elősegítése. Véleményünk, hogy már óvodás korban kell kialakítani a dohányzást elutasító magatartást. Szeretnénk a gyermekek segítségével a dohányzó óvodai dolgozók és szülők között előmozdítani a füstmentes élet választását.

Részvételi feltételek: 2016. március-április  között (4 héten keresztül) füstmentességet vállal az óvoda valamennyi dohányzó dolgozója, és a dohányzó szülők legalább 10%-a,  elhatározásukat aláírásukkal megerősítik.

Az ellenőrzés a gyerekek feladata: a nemdohányzás ellenőrzése az óvodában a dolgozók, az óvodán kívül a szülők körében, melyet mindennap nap dokumentálnak (piros vagy fekete pontokkal ). Rendkívüli ellenőrzések a pályázatot meghirdetőik részéről előfordulnak.

A szülők 06-80-44-20-44 Országos Dohányzás Leszokás Támogató Módszertani Központtól kérhetnek segítséget. A szám az ország egész területéről ingyenes hívható!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

2021. augusztusi programok Gyöngyösön

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója augusztus Gyorsan eltelt a nyár utolsó hónapja is, mely alapszervezetünk életében túl sok változást nem hozott, bár igyekeztünk minél színesebben eltölteni. Tagjaink igen komolyan veszik továbbra is az „Örökmozgók” programot, sokat Olvass tovább...

Alapszervezetek

Salgótarjánból tizenhárom motoros vitte a figyelemfelkeltő üzenetet

A Magyar Rákellenes Liga 2023-ban hetedik alkalommal szervezett országos motoros figyelemfelkeltő akciót, amelyhez a Salgótarjáni Alapszervezet minden alkalommal, így most is csatlakozott. Annak ellenére, hogy néhányan jelezték, hogy Visegrádon is van ebben az időben szervezett Olvass tovább...

10EzerLépés Program

Salgótarjáni Alapszervezet programajánló – 2019. november

2019-10-31 2019.11.07. Lelki Egészség Világnap Budapesti központi rendezvény 2019.11.12. „10 Ezer Lépés” Lépéselőnyben a prosztatarákkal szemben Helyszín: Balassi Bálint Megyei Könyvtár 14 óra Dr.Beöthe Tamás urológus, onkológus főorvos Ph.D. – „Minden, amit nem mertél megkérdezni…!” Olvass tovább...