Az ÁNTSZ siófoki Járási Hivatala és a Magyar Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete ingyenes prosztataszűrést szervezett a siófoki 45-65 év közötti férfiak részére 2015. november 10-én és 19-én. A szűrésen 129 férfi vett részt, akiknek  egy kérdőív kitöltése után a kar könyökhajlati vénájából történt vérvétel.  A vérminta laboratóriumi vizsgálata során a PSA mennyisége került meghatározásra. Vizelet mintát is minden megjelent leadott, amiből egyéb értékeket állapítanak meg.

Ezután a kérdőív statisztikai feldolgozása során kapott eredményt a PSA eredménnyel együtt dr. Gyányi László főorvos  értékeli és az eredményről a Népegészségügyi Osztály levélben értesíti a szűrésen megjelenteket.

A szűrés Siófok Város Önkormányzata és a Magyar Rákellenes  Liga anyagi segítségével, a Siófok Kórház – Rendelőintézet támogatásával és a város Háziorvosi Szolgálata közreműködésével  jött létre.”

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

KÉK NAP Pusztaszabolcson

Pusztaszabolcson a vírus miatti előírások betartása mellett, csak a szabadban próbáltuk felhívni a figyelmet a férfiak egészségének védelmére. A város aszfaltozott útjain kerékpáros menetet indítottunk, amit 4 fő alkotott. A kosarakon a 10Ezer Lépés Program Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Miért fontos testünk megismerése – iskolai program Miskolcon

2018.március 27-én középiskolás fiatalokkal beszélgettünk arról, miért fontos önmagunk – testünk egészségi állapotának ismerete, miért kell havonta önvizsgálatot végezni. A WHO Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége (IARC) cselekvési kódexe 12 pontjának a megismerése volt a másik fontos Olvass tovább...