2015. október 9-én a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet immár hetedik alkalommal tartotta meg mellrák elleni figyelemfelhívó rendezvényét és sétáját.
Az időjárás is kegyes volt hozzánk, szép napsütéses időben sokan csatlakoztak hozzánk!  Önkéntes csapatunk a szépen feldíszített Grassalkovich Művelődési Házban várta a rendezvényre Heves megyéből és a városunkból érkező vendégeket.

http://hatvanonline.hu/hir/Sok_not_lehetne_megmenteni_a_szuresekkel/0/6/8320

A Pulzus Mozgás Stúdió fiatal tornászlányainak látványos megnyitó műsora után Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket.

Dr. Demeter Jolán radiológus főorvos, a Magyar Rákellenes Liga általános elnökhelyettese a Liga nevében megnyitotta rendezvényünket.

„Gondolatok az emlőrák kapcsán” címmel a szűrési mutatók változásáról Dr. Vass László patológus főorvos, az Egészség Hídja főtitkára adott rövid áttekintést, méltatva a betegszervezetek figyelemfelhívó munkájának jelentőségét az időben kiszűrt daganatok arányának növekedésében.

Dr. Edelényi Zsuzsanna „Elmélkedés a hosszú élet titkairól” című előadásában a titkokba avatott be minket .
Dr. Nagy Emese onkológus főorvos „Záró gondolatok” c. előadásában a szűrések fontosságára hívta fel újfent a figyelmet, majd a már hagyománnyá vált közös tornára hívta a közönséget.

A rendezvény végén a több, mint száz résztvevő átsétált a városon az Emlőrákellenes Világnap alkalmából, majd a Meszlényi-híd tövében létesült tó partjáról egyszerre engedtek el az ég felé sok-sok rózsaszín léggömböt.

Köszönetet szeretnék mondani Hatvan város önkormányzatának, a Grassalkovich Művelődési Ház Igazgatójának, a Zombori Kft-nek a rendezvényünk lebonyolításához nyújtott anyagi segítségért!

173 fő volt jelen a rendezvényen.

Támogatók:

Hatvan Város Önkormányzata
HMK Hatvan Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya
Grassalkovich Művelődési Ház
Pulzus Sport Egyesület
Zombori KFT
EMMI

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat

Tudj többet a rákról, tegyél többet ellene! – országos vetélkedő a Füstmentes Világnapon

A Debreceni Segítő Szolgálat iskolai vetélkedőt szervezett 6-7. osztályos csapatok részére a Tudj többet a rákról, tegyél többet ellene szlogen alapján. A pályázati felhívásra 17 csapat jelentkezett: Beszédes Bagázs – siófoki Beszédes József Általános Iskola Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta az egészségért Borsodnádasdon

  Szép őszi napon tartottuk sétánkat 2016. október 10-én. A Gyógyszertár előtt gyülekeztünk, s innét a Közösségi Ház és Könyvtár épületéig mintegy két kilométert gyalogoltunk. Rózsaszín sálját mindenki magával hozta, a lufikat pedig helyben osztottuk szét. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Még a rák sem tudta kiütni, ő ellenben még ütőképes

2016. január 20-án Balzsay Károly ökölvívó világbajnok, gyógyult rákbeteg nagysikerű előadást tartott a Szekszárdi Alapszervezet meghívására.  “Túl van már számtalan műtéten: volt dolga az orvosoknak vele fül, kéz, vakbél, vagy éppen gerincsérv beavatkozás gyanánt. De Olvass tovább...