A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve 2015. október 2-án szakmai konferenciát és figyelemfelkeltő sétát szervezett az Emlőrákellenes Világnap alkalmából.

Az előző hat év rendezvényeitől eltérően, bővebb üzenettel, csatlakozva a Globeathon nemzetközi mozgalomhoz, a figyelmet a méhnyakrák elleni harcra is felhívta a rendezvény.
A szakmai konferencián a regisztrált 140 fő előadásokat hallhatott a védőnői méhnyak szűrésről, a nőgyógyászati daganatok statisztikáiról, azok sugárterápiájáról, az onkológiai kezelések utáni teendőkről. Dr Surján Orsolya megyei tisztifőorvos jutalmazta a szűrési feladatokban kiemelkedő munkát végzőket, majd prof. dr Simon Tamás a Magyar Rákellenes Liga elnöke mondta el összegző gondolatait.
A konferencia után rózsaszín és lila lufikkal indult sétára a több száz fősre duzzadt részvevői csapat a város Fő terére, ahol az Alapszervezet elnöke mondta el figyelemfelkeltő gondolatait és a nap üzenetét:„Éljünk egészségtudatosan, végezzünk rendszeres önvizsgálatot, éljünk a védőoltás lehetőségével, járjunk rendszeresen szűrővizsgálatra, gondolkodjunk és cselekedjünk felelősségteljesen. Menjünk a hívó szóra, hogy ne legyen ilyen magas a veszteséglista.”
A 300 lufi levegőbe emelkedése után zenés-táncos flashmob zárta a programot.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Melanoma szűrés Debrecenben

A Debreceni Alapszervezet a Kerekestelepi Termálfürdővel közösen ingyenes melanoma szűrést és szakmai tanácsadást szervez, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Időpont: Helyszín: Kerekestelepi Termálfürdő és Kemping (Debrecen, Szávai Gyula u. 22.) Időpont: 2017. augusztus 12. (szombat), Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap a mellrák elleni küzdelem jegyében Sárszentágotán

A Sárszentágotai Alapszervezet által megrendezett egészségnapra október 27-én került sor. A rendezvény a mellrákellenes hónap üzenetét, a korai felismerés és megelőzés fontosságát hordozta. A megnyitón Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga általános elnökhelyettese és Siák Olvass tovább...