Prosztatatudatosság

Ne csak az autód vidd szervizbe, prosztatád is rendszeres karbantartásra szorul!

Beszéljünk novemberben a prosztatáról!

 

Ötven év felett minden férfinek jelez a prosztatája. Különösen fontos, hogy komolyan vegyék és odafigyeljenek ezekre a kellemetlen jelenségekre, mielőtt még életük állandó részévé válhatnának és elfedné őket a megszokás homálya.


A nem megfelelő működést azonnal ellenőriztetni kell!

Két prosztata betegség ronthatja az idősebb férfiak életminőségét:

1.)    a leggyakoribb a jóindulatú prosztata túltengés (BPH), illetve

2.)    a prosztatarák

Mindkettőnek közös a tünete:

–   gyakori vizelési inger

–   gyakori vizelés

–   vizeletcsepegés

–   éjszakai többszöri vizeletürítés

A jóindulatú prosztata túltengés nem engedi, hogy végigaludjuk az éjszakát. Nem kívánt folyamatos kellemetlenség, komolyabb következmények nélkül.

A prosztatarák sokkal veszélyesebb! Ha a fenti tünetekhez még társul a vérben megemelkedő Prosztata Specifikus Antigén (PSA) szintje, azonnal urológushoz kell fordulni!

A lehetséges gyógyítás módjai

BPH

–   gyógyszerek

–   prosztata szeletelés

PROSZTATARÁK

–       műtétek

–       sugárzás

–       kémiai gyógyítás

–       immunerősítés

–       hormonkezelés

 

Minél korábban ismerjük fel a bajt, annál eredményesebb a gyógyítás.

Ötven év felett rendszeresen kérje háziorvosát, hogy utalja be urológus szakorvoshoz és urológusával végeztessen időnként PSA meghatározást!

Kérjük, az édesapjukért, férjükért, élettársukért, felnőtt gyermekükért aggódó feleségeket, édesanyákat, élettársakat, lányokat, hogy ösztönözzék a szeretett férfit a rendszeres orvosi ellenőrzésre.

A fentiek betartásával csökkenteni lehetne az évente közel 2000 beteget, főleg idős férfiakat érintő korai elhalálozást!

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mikulás az Onkológián

A MRL Salgótarjáni Alapszervezetének beteglátogató önkéntesei az előző két év gyakorlatának megfelelően 2017. december 05-én felkeresték a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályát a Mikulás kíséretében, hogy az osztály fekvő és ambuláns betegeit megajándékozzák a Olvass tovább...

Egyéb

2022. novemberi programajánló

Szent Peregrin mise a rákbetegekért  (Minden hónap első keddjén) Időpont: november 1. (kedd) 17.15, következő: december 6. kedd, 17:15 Helyszín: Belvárosi Szent Anna (Szervita) templom (Bp, V. Szervita tér 6.) Túra és Kultúra JELENTKEZNI mindkét Olvass tovább...