Rózsaszín séta Berettyóújfaluban

Beszámoló

2014. október 21-én a Magyar Rákellenes Liga Berettyóújfalui Alapszervezete színvonalas programmal emlékezett meg az emlőrák elleni küzdelemről.

A Makk Kálmán Moziban tartott tudományos ülést Halászné Szilágyi Gyöngyi, a Gróf Tisza István Kórház ápolási igazgatója moderálta. Miután elmondta az emlőrák elleni mozgalom kezdeményezésének történetét, a tudományos ülést Dr. Szénási György, nőgyógyász-onkológus, a Berettyóújfalui Alapszervezet elnöke nyitotta meg.

2 nagyon szép zeneszámot hallhattunk a Városi Zeneiskola tanárai előadásában egy különleges hangszeren, marimbán, zongora kísérettel.

Ezt követően a Berettyó-parti Seniorok, akik között többen emlődaganatosak, kápráztatták el a közönséget műsorukkal.

A tudományos ülésen Dr. Simon Éva Emlőrák-szűrés kórházunkban, Dr. Kóti Csaba: Fájdalomcsillapítás, Salamon Józsefné gyógyult emlődaganatos beteg megható szavai és Dr. Adamecz Zsolt: Emlőrák terápiája című előadásait hallhatta a közönség, akik között voltak fiatalok, idősebben egyaránt. A fiatalok a helyi egészségügyi szakközépiskola tanulói voltak.

A program zárásaként ismét táncoltak a Berettyó-parti Seniorok és ezt követően a Szent István térre sétálva „lufikat eregettek”, ahogy ők mondják.

A programon a helyi média is részt vett:

http://www.berettyohir.hu/aktualis/oesszefogas-az-egeszsegert-a-mellrak-ellen.html

Gratulálok a szervezőknek, profi munkát végeztek, nagyon ügyesek!

Gál Annamária
MRL Debreceni Segítő Szolgálat
vezető

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Szekszárdi Alapszervezet

Ha 8-14 éves fiú vagy leány vagy, gyere, ismerkedj meg játékosan a tűzoltóság munkájával! A táborozás alatt megismerkedhettek a tűzoltóság munkájával, az energetikával és a társszervekkel, a tűzoltóversenyekkel és egyéb játékos programokkal. Játékos vetélkedőkkel, szabad Olvass tovább...

Egyéb

Kérdőív daganatos betegek részére

Aki teheti, segítsen egy fiatal lánynak a kérdőív kitöltésével. Két perc az egész! Köszönjük. A kérdőív itt érhető el: https://docs.google.com/forms/d/17ol0vwHX5ncvzgEv3Cdju1CI7gOjWRMeIjRT5A0qGrg/edit

Egyéb

HPV védőoltás – Döntsön jól kamasz leánya jövőjének érdekében!

A Nemzeti Védőoltási Rend keretében a szülők minden tanév elején térítésmentesen igényelhetik a méhnyakrák  elleni védőoltást az iskolákban. Szeptember 13-ig dönthetnek arról a hetedik osztályos lányok szülei, hogy kérik-e a HPV vírus elleni, térítésmentes oltást Olvass tovább...