Rózsaszínben tálalt gombák a mellrák ellen

Minden rózsaszín tálcás gomba vásárlásával a Magyar Rákellenes Liga munkáját támogathatják a vásárlók októberben.

A magyar termelő és kereskedelmi Bio-Fungi Kft idén harmadik alkalommal csomagolja gombáit rózsaszín tálcákra, a „GoPink!” emlőrák elleni küzdelem színében. A kezdeményezésben részt vevő Aldi és Tesco áruházakban a termékek egész októberben elérhetők. Minden egyes megvásárolt termékkel 10 forinttal támogathatják a Magyar Rákellenes Liga munkáját.

Az év tízedik hónapja Világszerte a mellrák elleni küzdelmekről szól. Évente hét-nyolcezer nőnél diagnosztizálják ezt a fajta betegséget, és több mint kétezren halnak bele. Az időben felismert daganatos betegségek ma már jó eséllyel gyógyíthatók. Ezért is tartja a Magyar Rákellenes Liga egyik legfőbb feladatának a harcot.

Miért a csiperkegomba?

A csiperkegomba olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az ösztrogén nemi hormon szintjét megemelő aromatáz enzim aktivitását. A szervezet túlzott ösztrogén termelése bizonyítottan megnöveli az emlőrák kockázatát. A csiperkegomba rendszeres fogyasztása tehát segíthet az emlőrák megelőzésében azzal, hogy megakadályozza a szervezetben lévő ösztrogén szintjének túlzott megemelkedését.

 

http://www.biofungi.hu/hirek/iden-is-gopink/

http://rakliga.hu/hir-archivum/item/497-rozsaszinsetak.html

http://rakliga.hu/rakgyogyitas/emlorak.html

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Bízzon a kezeiben!  BreastTest

Emlő önvizsgálatot segítő ingyenes alkalmazás  (okostelefonra készült applikáció) Az emlő megfelelő és rendszeres önvizsgálata elengedhetetlen az elváltozások korai felismerésében, mert azok akár rákos folyamatot is jelezhetnek.  Ennek az alkalmazásnak az a célja, hogy segítséget nyújtson Olvass tovább...