A régi karácsonyokra készülődés külsőségekben egyszerűbb volt, de talán lélekben és igazságában sokkal több – avagy palatábla és tablet.

Karácsonyi készülődés a szeretet jegyében

 

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete és Segítő Szolgálata 2013. december 12-én 11 órakor a B.A.Z Megyei Kórház kápolnájában közös karácsonyi ünnepi műsorral készült a szeretet ünnepére.

Gecse Attila a B.A.Z Megyei Kórház református kórházlelkésze, pszichológus  ünnepi beszédében visszaemlékezett a régebbi – gyermekkori készülődésre, egy palatábla és tablet összehasonlításával. Régen egészen más hangulata volt a decembernek, a karácsonynak. Külsőségekben egyszerűbb volt, de talán lélekben és igazságában sokkal több. Lassabb volt a tempó és több idő jutott mindenre. Ma futunk, rohanunk, nincs időnk se magunkra, se másokra. Az ünnep nem kizárólag az ajándékozásról, a különféle külsőségről szól, hanem az egymásra figyelésről, a békességről, a nyugalomról és szeretetről. Hagyjunk időt magunknak a ráhangolódásra. Élvezzük, hogy szeretteinkkel lehetünk. Éljük meg az ünnepet. Gondoljunk azokra is, akik család nélkül ünnepelnek, figyeljünk rájuk oda.

Az ünnepi szavakat az Egressy Béni Zeneművészeti Szakiskola diákjainak és tanárainak előadása egészítette ki. Csodálatosan szép és meghitt volt az ünnep.

  

Gecse Attila szavait megfogadva közösen sétálva, beszélgetve mentünk át a nővérszálló nagytermébe, ahol egymásra figyelve, tea-sütemény mellett, fényképeinket mutogatva, nézegetve (gyerekekről, unokákról, elmúlt évek eseményeiről) élveztük a karácsonyi készülődés hangulatát, azt, hogy együtt lehetünk. Megemlékeztünk azokról a tagjainkról, akikkel év elején együtt indultunk el, de ma már nem lehettek velünk, kiléptek az életünkből fizikailag.

Jó egészséget, áldott, békés karácsonyt kívánva köszöntünk el egymástól.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Miskolci gégeműtöttek klubja – Imre emlékére – A közösség ereje

Búcsúzunk egy kedves tagunktól egy általa írt cikkel:  Egy gégeműtött beteg vallomása A közösség melege erőt ad leküzdeni a betegség okozta esetleges rossz közérzetet, segít feldolgozni azt, hogy hozzánk már hűtlenek lettek a szavak. Babits Olvass tovább...

Egyéb

Ady receptre – „Szívek messze egymástól”

NÓTA-IMA-TITOK a Medve Színpad előadásában 2015. január 15-én tartja a Medve Színpad következő műsorát az Országos Onkológiai Intézetben. Az előadásra szeretettel várják a betegeket, hozzátartozóikat, az intézet dolgozóit és azokat is, akik a honlapunkat olvassák. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Batyus farsang a Hívás klubban

A Hívás klub február 13-i hagyományos batyus farsangján az Evangélikus Templom Közösségi termében a Szupersztár Mazsorett csoport fiataljai és vezetőjük Pákozdi Evelin adott táncos műsort, melyet a résztvevők vastapssal jutalmaztak. A mazsorettesek után klubtagjaink vidám Olvass tovább...