Növessz bajuszt, hogy megments egy manust!
Movember Hungary- egy okosan cool társadalmi kampány a férfiak egészségéért!

A férfiak egészségéért és a prosztatarák ellen idén már ötödik alkalommal csatlakoznak önkéntesek a nemzetközi Movember-mozgalomhoz. A bajuszhuszárok 2013-ban is a prosztatarák ellen harcolnak ékes arcszőrzetükkel.

Budapest, 2013. ősz Idén novemberben ismét egy hónapon át növesztik önkéntesek a kampány védjegyeként szolgáló, különböző formájú és hosszúságú bajszokat – ezzel is felhívva a figyelmet a betegség megelőzésére, a férfiak egészségének fontosságára. A kampány zárásaként november végén idén is hivatalos Bajusz Party-val ünneplik meg a mozgalmat, a hónap során pedig jótékonysági rendezvényeket szerveznek.

De mi is a Movember?

Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak félreteszik egy teljes hónapra a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. Ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. Az Ausztráliából indult Movember (http://www.youtube.com/watch?v=VTuKOgHI7GA) mozgalom célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett. A mozgalommal az évek során több mint 174 millió dollár adományt tudtak gyűjteni a résztvevők.

Ötödször jár hazánkban a nemzetközi mozgalom

Négy éve kezdte meghódítani a magyar férfiközönséget az egy hónapig tartó csoportos bajusznövesztés, amelynek sikere talán a hagyományoknak is köszönhető: a magyar történelem során ugyanis óriási szerepet töltött be az arcszőrzet, ezen belül pedig a bajusz viselete. A férfiasság egyértelmű jelképeként tartották számon ezt a hol kackiás, hol pedert, hol rövidre nyírt, hol pedig gondosan göndörített szőrzetet. Jelentése és alakja korok és társadalmi rétegek szerint is változott – számos formában visszaköszönt, sokszor kötötték történelmi személyiségekhez is.

Az elmúlt időszakban a bajusz számtalan online magyar mém-ben is vicces kellék lett, sőt, divatcikkeken is előszeretettel ábrázolják.


Hogyan segíthetsz? – a Movember Hungary 2013 kampány részleteiről


Ismert arc vagy? – tuti jól állna egy bajusz is! Kérlek, segíts nekünk, légy a szóvivőnk!

Szükségünk van rád! Te felkelted a média figyelmét, téged sokan ismernek. Magyarországon évente 2700-zal növekszik a diagnosztizált esetek száma, évente 1300 férfi válik a prosztatarák áldozatává. Segíts, hogy ne növekedjen tovább ez a szám!

Mit kérünk tőled?

  • Ahol lehet, mond el, hogy a Movember Hungary-t támogatod!
  • Média-megjelenéseket szervezünk, amelyben kérlek segíts azzal, hogy szerepelsz.
  • Gyere el november végén a bulinkba, és érezd jól magad!

 

Szórakozóhelyed, éttermed, klubod van? Csatakoznál hozzánk?

Aki hozzátok jár, rossz ember nem lehet!  Eszik, iszik, vígad – és ha minderre még alapos oka is van, az külön jó!

Hogyan csatlakozhatsz?

  • Kérlek plakátold ki a mozgalmat és értesítsd a vendégeidet, hogy a Movember Hungary-t támogatod!
  • Ha megteheted, ajánlj fel egy Movember desszertet vagy egy jó italt, amit megvehetnek a vendégeid – ezzel pedig adományoznak a jó cél érdekében.
  • Cserébe hirdetünk téged és az akciódat.
  • Gyere el a november végén a bulinkba, és érezd jól magad!


Segítőkész, társadalmilag aktív cég tagja vagy?

Szükségünk van anyagi és termék-támogatásra egyaránt! Cserébe a hazai kampányunk kiemelt támogatójaként léphettek fel a bulikon, a sajtókommunikációnkban, a közösségi oldalakon történő kommunikációnkban és egyéb olyan megmozdulásainkban, amelyre a ti adományotokat fordítjuk, hogy minél több férfit meg tudjunk menteni.

Eddigi eredményeink és gyűjtéseink:

2009

115.345 forinttal a Mentsük meg a férfiakat! mozgalmat támogattuk www.mentsukmegaferfiakat.hu

2010

208.870 forinttal a Magyar Rákellenes Ligát támogattuk

www.rakliga.hu

2011

85.000 forinttal a Magyar Rákellenes Ligát támogattuk

www.rakliga.hu

2012

Egy régi álmunk vált valóra: összegyűlt annyi pénz, hogy egy PSA mérőműszert tudtunk venni, 160 férfira elegendő tesztkazettával

Segíts, hogy idén még több férfihoz eljuthasson jótékonysági mozgalmunk!


Kapcsolat:

movemberhungary@gmail.com
http://www.facebook.com/MovemberHungary

Az ex.movember.com weboldalon regisztrálva lehet saját profilt felállítani, ahol a kampányhoz csatlakozók egyedül vagy csapatokban gyűjthetnek adományt.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Merjünk nők lenni! – Nőnapi séta az egészségért Sárszentágotán

2016. március 6-án a Szent Ágota zarándokhelytől indultunk sétára azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet az egészség megőrzése és a szűréseken való részvétel fontosságára. A kultúrházban kis vendéglátással fogadtuk a résztvevőket, ahol gondolatébresztésként a Olvass tovább...

Egyéb

Kár lenne, ha rák lenne! Beszámoló a 2014. évi Rák Világnapról

Nagyon fontos, hogy beszéljünk a rákról! – Újabb négy tévhit eloszlatása – ez a feladatunk