Növessz bajuszt, hogy megments egy manust!
Movember Hungary- egy okosan cool társadalmi kampány a férfiak egészségéért!

A férfiak egészségéért és a prosztatarák ellen idén már ötödik alkalommal csatlakoznak önkéntesek a nemzetközi Movember-mozgalomhoz. A bajuszhuszárok 2013-ban is a prosztatarák ellen harcolnak ékes arcszőrzetükkel.

Budapest, 2013. ősz Idén novemberben ismét egy hónapon át növesztik önkéntesek a kampány védjegyeként szolgáló, különböző formájú és hosszúságú bajszokat – ezzel is felhívva a figyelmet a betegség megelőzésére, a férfiak egészségének fontosságára. A kampány zárásaként november végén idén is hivatalos Bajusz Party-val ünneplik meg a mozgalmat, a hónap során pedig jótékonysági rendezvényeket szerveznek.

De mi is a Movember?

Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak félreteszik egy teljes hónapra a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. Ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. Az Ausztráliából indult Movember (http://www.youtube.com/watch?v=VTuKOgHI7GA) mozgalom célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett. A mozgalommal az évek során több mint 174 millió dollár adományt tudtak gyűjteni a résztvevők.

Ötödször jár hazánkban a nemzetközi mozgalom

Négy éve kezdte meghódítani a magyar férfiközönséget az egy hónapig tartó csoportos bajusznövesztés, amelynek sikere talán a hagyományoknak is köszönhető: a magyar történelem során ugyanis óriási szerepet töltött be az arcszőrzet, ezen belül pedig a bajusz viselete. A férfiasság egyértelmű jelképeként tartották számon ezt a hol kackiás, hol pedert, hol rövidre nyírt, hol pedig gondosan göndörített szőrzetet. Jelentése és alakja korok és társadalmi rétegek szerint is változott – számos formában visszaköszönt, sokszor kötötték történelmi személyiségekhez is.

Az elmúlt időszakban a bajusz számtalan online magyar mém-ben is vicces kellék lett, sőt, divatcikkeken is előszeretettel ábrázolják.


Hogyan segíthetsz? – a Movember Hungary 2013 kampány részleteiről


Ismert arc vagy? – tuti jól állna egy bajusz is! Kérlek, segíts nekünk, légy a szóvivőnk!

Szükségünk van rád! Te felkelted a média figyelmét, téged sokan ismernek. Magyarországon évente 2700-zal növekszik a diagnosztizált esetek száma, évente 1300 férfi válik a prosztatarák áldozatává. Segíts, hogy ne növekedjen tovább ez a szám!

Mit kérünk tőled?

  • Ahol lehet, mond el, hogy a Movember Hungary-t támogatod!
  • Média-megjelenéseket szervezünk, amelyben kérlek segíts azzal, hogy szerepelsz.
  • Gyere el november végén a bulinkba, és érezd jól magad!

 

Szórakozóhelyed, éttermed, klubod van? Csatakoznál hozzánk?

Aki hozzátok jár, rossz ember nem lehet!  Eszik, iszik, vígad – és ha minderre még alapos oka is van, az külön jó!

Hogyan csatlakozhatsz?

  • Kérlek plakátold ki a mozgalmat és értesítsd a vendégeidet, hogy a Movember Hungary-t támogatod!
  • Ha megteheted, ajánlj fel egy Movember desszertet vagy egy jó italt, amit megvehetnek a vendégeid – ezzel pedig adományoznak a jó cél érdekében.
  • Cserébe hirdetünk téged és az akciódat.
  • Gyere el a november végén a bulinkba, és érezd jól magad!


Segítőkész, társadalmilag aktív cég tagja vagy?

Szükségünk van anyagi és termék-támogatásra egyaránt! Cserébe a hazai kampányunk kiemelt támogatójaként léphettek fel a bulikon, a sajtókommunikációnkban, a közösségi oldalakon történő kommunikációnkban és egyéb olyan megmozdulásainkban, amelyre a ti adományotokat fordítjuk, hogy minél több férfit meg tudjunk menteni.

Eddigi eredményeink és gyűjtéseink:

2009

115.345 forinttal a Mentsük meg a férfiakat! mozgalmat támogattuk www.mentsukmegaferfiakat.hu

2010

208.870 forinttal a Magyar Rákellenes Ligát támogattuk

www.rakliga.hu

2011

85.000 forinttal a Magyar Rákellenes Ligát támogattuk

www.rakliga.hu

2012

Egy régi álmunk vált valóra: összegyűlt annyi pénz, hogy egy PSA mérőműszert tudtunk venni, 160 férfira elegendő tesztkazettával

Segíts, hogy idén még több férfihoz eljuthasson jótékonysági mozgalmunk!


Kapcsolat:

movemberhungary@gmail.com
http://www.facebook.com/MovemberHungary

Az ex.movember.com weboldalon regisztrálva lehet saját profilt felállítani, ahol a kampányhoz csatlakozók egyedül vagy csapatokban gyűjthetnek adományt.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Megkoszorúztuk Dr. Dollinger Gyula domborművét

Hagyományaihoz híven, a Magyar Rákellenes Liga, idén is megkoszorúztuk Dr. Dollinger Gyula (1849-1937) domborművét az Országos Onkológiai Intézet, Kékgolyó utcai bejáratánál. Leróva ezzel tiszteletüket a sebészprofesszor, egyetemi tanár munkássága előtt.

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet márciusi programjai

Salgótarjáni Alapszervezet márciusi programjai 2017.03.21. Beszámoló és küldött választó közgyűlés Balassi Bálint Megyei Könyvtár 16 óra 2017.03.27. Stresszoldó Klub: „A gyógyító hangtál” Előadók: Jászberényi Tünde és Péter József Attila Művelődési Központ Klubterem 15 óra 2017.03.29. Olvass tovább...

Egyéb

Szalai Márti írása (hastánc)

Szalai Mártának hívnak. Szakmámat tekintve egyetemi okleveles ápoló vagyok. Három fő érdeklődési köröm van, amelyek meghatározzák az életemet, ez az onkológiai betegellátás, ápolás; a pszichológia és a hastánc. Főállásban osztályvezető főnővérként dolgozom, emellett onkológiai szakápolástant Olvass tovább...