A Magyar Rákellenes Liga siófoki alapszervezete október 11-én idén is megrendezte az „Összefogás az emlőrák ellen” elnevezésű, úgynevezett rózsaszín sétáját.
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, az összefogás szimbóluma a rózsaszínű szalag.

A Magyar Rákellenes Liga siófoki alapszervezete október 11-én idén is megrendezte az „Összefogás az emlőrák ellen” elnevezésű, úgynevezett rózsaszín sétáját.
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, az összefogás szimbóluma a rózsaszínű szalag. A KIKK előtt gyülekező népes csoport rózsaszín lufikkal, rózsaszínű sállal a nyakukban a mólóig sétált, majd visszatértek a Fő térre. Útjukkal demonstrálták, hogy milyen sokan tartják fontosnak a városban a mellrák elleni összefogást, amely sajnos már társadalmi problémává is vált a nők körében előforduló nagyszámú érintettség miatt.

„Siófokon 2009-ben csatlakoztunk a felhíváshoz, azóta ez a 4. rózsaszín sétánk, mivel nagyon egyetértünk a célkitűzésekkel. Célunk a mellrák-szűrőprogramok-, és az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása, valamint stresszes élethelyzetek kezelésén túl a társadalom figyelmének felhívása erre a nagyon veszélyes kórra, melynek egyébként 90%-a gyógyítható, ha időben felismerik azt.

Az időbeli felismerésnek az első lépése a szűréseken való évenkénti rendszeres részvétel a 45 év feletti korosztálynak, az az alattiaknak pedig a mell önvizsgálata a menstruáció után 2-3 nappal.

Tévhit ugyanis azt gondolni, hogy ha a családomban eddig nem fordult elő a mellrák, akkor velem sem fog előfordulni, mint ahogyan az is téves elgondolás, hogy ez a betegség halálos, vagy az, hogy kizárólag az idősebb korosztályt veszélyezteti.” – mondta Csohánné Dr. Kovács Anna, a Magyar Rákellenes Liga siófoki alapszervezetének elnöke.M.B.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Debreceni ligatagok Miskolcon, a kocsonya fesztiválon

Kirándulást szerveztünk a Miskolci Kocsonya fesztiválra március 3-án. 21 ligatag napos időben érkezett meg Miskolc Tiszai pályaudvarra, ahol Virág Judit a Miskolci segítő Szolgálat vezetője várta a csoportot. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Olvass tovább...

Egyéb

Elkelt Böde Dániel cipője!

A jótékonysági árverés győztes licitálója, Nagy Zsolt ma vette át Böde Dani cipőjét a Ligában. A leütéskor 72.000 Ft-on állt a licit, de ezt az összeget kiegészítette 80.000 Ft-ra és ezt fizette be adományként a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Évzáró adventi rendezvény Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a korlátozások megszüntetése jóvoltából ismét megtarthatta évzáró adventi ünnepi rendezvényét 2022. november 25-én. A jelenlévők köszöntése után verses, zenés ünnepi műsor volt a programon, majd meggyújtva a fény várásának Olvass tovább...