„Vigyázunk Rád” néven elindult Magyarország első, kifejezetten nőknek ajánlott átfogó daganatellenes okostelefon-alkalmazása speciális funkciókkal, hasznos tartalmakkal, kalkulátorokkal, betegségleírásokkal biztosítási tanácsokkal, mely letölthető a következő linkről: http://vigyazunkrad.webbeteg.hu/mobilalkalmazas

Daganatok: vezető halálok, nemcsak hazánkban

Magyarország listavezető az Európai Unióban a rákhalálozási statisztikák terén. Hazánkban még az Unió átlagához képest is siralmas a helyzet, ez azt jelenti, hogy egy hozzánk hasonló daganatos kockázati értékkel jellemezhető EU-országhoz képest nálunk tízszer annyian halnak meg rákos betegségek következtében.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben 128 795-en haltak meg Magyarországon, ebből 32 670-en rákos megbetegedés következtében.

A daganatos halálozás emelkedése már a fiatal felnőtt korosztályokban is szembetűnő, és 64 év alatt minden korosztályt érint! A daganatos betegség kialakulásában szerepet játszik a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkoholfogyasztás és a dohányzás.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a diagnosztikai technika fejlődésével napjainkban több daganatos megbetegedésre derül fény, mint a korábbi évtizedekben, sok esetben még korai, gyógyítható fázisban. A daganatos megbetegedések számának növekedésében, tehát közvetve a technológia fejlődése is szerepet játszik. A diagnosztikának – természetesen az egészséges életmód mellett – tehát meghatározó szerepe van a rákmegelőzésben, minden daganatos megbetegedés annál sikeresebben kezelhető, minél korábbi stádiumban kerülnek felfedezésre.

Növekszik a magánfinanszírozású szűrések aránya

Legjobban a daganatos és mozgásszervi betegség kialakulásától tartunk, egyre többen és egyre gyakrabban járunk rákszűrése: a nőgyógyászati és bőrdaganat szűrések egyötöde magánfinanszírozású volt – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss lakossági kutatásából, melyet a cég az AIG biztosító együttműködésével készített, több mint 6 ezer fő megkérdezésével.

A felmérésből kiderül: minden második válaszadó járt 3 éven belül rákszűrésen, további 15 százalékuk ennél régebben vett részt valamilyen vizsgálaton, közel 40 százalékuk viszont nem fordult meg orvosi rendelőben ilyen céllal a közelmúltban. Az esetek többségében (61 százalék) a beteg kezdeményezte a vizsgálatot és a kitöltők közül legtöbben mellrák (35 százalék) és méhnyakrák (33 százalék) szűréseken vettek részt. Viszonylag magas még a tüdő (20 százalék), bőr (14 százalék) és petefészekrák (13 százalék) vizsgálatot igénybe vevők aránya.

A szűrések jellemzően államilag finanszírozott vizsgálatok voltak, de a mell- és tüdőrák kivételével más vizsgálati területeken változó mértékben ugyan, de magas a magánfinanszírozású kezdeményezések aránya is (a nőgyógyászati és bőrdaganat szűrések esetében a legmagasabb, közel 20 százalék).

Új alkalmazás – nőknek, akik vigyáznak magukra

A Vigyázunk Rád alkalmazást elsősorban nőknek ajánljuk. Olyan hölgyeknek, aki szeretnék sokáig megőrizni egészségüket és nőiességüket. Ha valaki egészségtudatosan él (rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon, odafigyel életmódjára), biztosíthatja a maga számára a hosszú, boldog, egészséges életet. Az applikáció ehhez nyújt segítséget betegségleírásokkal, a rizikófaktorok ismertetésével a különböző életkorokban, a megelőzés módjaival, biztosítási lehetőségekkel – mindezt egyszerű, letisztult, átlátható kezelőfelületen, ízléses, nőies dizájnnal.

Az alkalmazás iOS és Android alapú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre is ingyenesen letölthető.

A Vigyázunk Rád alkalmazás főszponzora

AIG Biztosító

A Vigyázunk Rád alkalmazás hiánypótló a figyelemfelhívás, megelőzés, prevenció területén. Az AIG Biztosító világszerte kiemelt figyelmet fordít saját eszközei révén a nők egészségére, biztonságára.

2010 óta elérhető a speciálisan rosszindulatú daganatos megbetegedésre vonatkozó „Orchidea” biztosításunk. Szerencsére egyre többen látják, hogy a rosszindulatú daganatos betegségek megelőzhetők, de ha be is következik a baj, legalább anyagilag érdemes bebiztosítani magunkat és családunkat.
/Kovács Gyula, AIG Biztosító, Lakossági direkt marketingvezető/

A Vigyázunk Rád alkalmazás támogatói

Magyar Rákellene Liga
A rákbetegségek egyharmada megelőzhető lenne megfelelő életmóddal!
És egy másik harmada gyógyítható lenne, ha részt vennénk szűrővizsgálatokon, és időben felfedeznék a betegséget!
Tegyük hát meg, ami rajtunk múlik… Ebben segít ez a program.
/Magyar Rákellenes Liga/

Avon
Nagyon örülünk annak, hogy megvalósulhatott ez a kezdeményezés, hiszen az Avon évtizedek óta élharcosa a mellrák elleni küzdelemnek. Reméljük, hogy az alkalmazás segítségével a nők egészségesebb és teljesebb életet élhetnek.
/Gaál Melinda, Avon Magyarország, kommunikációs vezető/

További információ:

Ady Marianna
H2Online Kft.

www.h2online.hu
E-mail: ady.marianna@h2online.hu
Mobil: +36 (30) 600 3981

www.webbeteg.hu, www.kamaszpanasz.hu, www.egeszsegfigyelo.hu

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Emlő – here önvizsgálatra tanítás – oktatófilm vetítésével egybekötve, Hatvanban

  2017.  március 13-án a Hatvani Szent István Általános Iskola diákjai előadást hallottak az emlőrák kialakulásának kockázati tényezőiről, az időben való felismerés, a szűrések és a rendszeres önvizsgálat fontosságáról osztályfőnöki óra keretében. Szó volt az egészségtudatos Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fürdőzés Jászárokszálláson

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Tagságunk úgy döntött, hogy a szerdai, június 15-ei közös programunk ismét egy pihentető fürdőzés és frissítő úszás lesz a Jászárokszállási Termál- és Strandfürdőbe. 8.30-kor találkoztunk Gyöngyösön, a toronyház melletti parkolóban autósok, Olvass tovább...