A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata 2013. április 26-án, pénteken délelőtt szűrővizsgálatokat, felvilágosító előadások tartott a Debreceni Ifjúsági Házban.

Az egészségnapi rendezvényen előzetes jelentkezés alapján 4 általános iskola és 6 Gimnázium illetve Szakközépiskola 10 – 10 fős csapata vett részt.

A csapatok körforgó rendszerben állomásokon vettek részt. A csoportokat pedagógusok kísérték. Az állomásokon egy-egy téma került elő úgy, mint daganat prevenció, bőrdaganatok prevenciója, nőgyógyászati és urológiai daganat megelőzés (HPV, hereönvizsgálat, emlőönvizsgálat), fogászati prevenció, egészséges táplálkozás, mozgás, stb. A fiatalok megismerkedtek és beszélgettek a rákról kialakult tévhitekről. A diákok többsége igen érdeklődő volt.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Nemzeti Bor Maraton – „Segítsük a segítőket!”

Légy közösségi, kattints! https://www.facebook.com/nemzetibormaraton/app_723411284433432

Egyéb

A dohányzás minden formája öl!

Dohányzásellenes Világnap – 2006. május 31. Az elmúlt évtizedben Magyarországon is „téma” lett a dohányzás. A világ egyéb tájain – főként Észak-Amerikában, Nagy-Britanniában, a skandináv országokban, Ausztráliában – már a XX. század második felében „evidenciává” Olvass tovább...

Egyéb

Karácsonyi készülődés a szeretet jegyében

A régi karácsonyokra készülődés külsőségekben egyszerűbb volt, de talán lélekben és igazságában sokkal több – avagy palatábla és tablet.