Fodorné Vincze Anna pszichológus Egerben oktatja a Simonton módszert, amely könnyen megtanulható, és segítségével a beteg saját öngyógyító erőit tudja mozgósítani. Ajánljuk ezt a technikát minden betegnek, de különösen a daganatos betegségből gyógyulók részére.

„Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá,
akár azt, hogy nem, igazad lesz.”
(Henry Ford)

Üdvözlöm!
Fodorné Vincze Anna vagyok, pszichológus.
Tel: 20/216-9459. Email: anna710517@freemail.hu

A Simonton-módszert oktatom daganatos betegeknek. Kevesen tudják, hogy létezik olyan módszer, ami könnyen megtanulható, és amivel a beteg saját, belső öngyógyító erőit tudja mozgósítani a gyógyulás érdekében.
Amerikában már a ’70-es évek óta használják ezt a módszert, igen jó eredményekkel. Carl és Stephanie Simonton klinikájára gyógyíthatatlan rákbetegeket küldenek az orvosok, kb. egy év túlélési esélyt adva nekik. A Simonton módszer hatására a gyógyíthatatlannak mondott betegek egynegyede meggyógyul, egynegyedének állapota nem romlik tovább, és lényegesen jobb életminőséggel tud élni kétszer olyan hosszú ideig.

Maga a módszer számos, könnyen megtanulható és jól használható gyakorlatból épül fel, pl a „gyógyító imagináció” során olyan képeket tervezünk meg és gyakorolunk be, amelyek felidézése erősíti, támogatja az immunrendszer működését a rák elleni csatában. De nagyon jó hatásúak a relaxációs gyakorlatok is, növelik a testünk jelzéseire való odafigyelő-képességünket. Vannak speciális gyakorlatok a különféle élethelyzeti nehézségek, belső feszültségek, régi sérelmek keltette neheztelések (ez mind komoly megbetegítő tényezőt jelent!) feldolgozására is.
A gyógyulás számos tényezőtől függ. Ezek közül a legfontosabb a beteg aktivitása. Valódi sikert akkor érhet el bárki, ha hajlandó tenni is valamit önmagáért, és a gyógyulásáért a saját oldaláról vállalja a felelősséget.

A Simonton-módszer kiegészíti a hagyományos orvosi kezelést, felerősítve annak pozitív hatását.

Szeretettel várok mindenkit, aki szívesen megismerné és elsajátítaná a módszert, aki szeretné mozgósítani saját, belső öngyógyító erőit a rák leküzdésére, életminősége javítására, a kezelések mellékhatásainak csökkentésére. Olyan betegeket várok, akik vállalják az aktivitást, a rendszeres gyakorlást. Cserébe egy jó hangulatú csoportot kínálunk, ahol elsősorban az egészségről, az egészség visszaállításának lehetőségéről lesz szó.

Jómagam klinikai szakpszichológus vagyok, 18 éve dolgozom az egri Nevelési Tanácsadóban, problémás gyermekekkel és szüleikkel foglalkozom, folyamatosan tanulva tőlük.


Erről a módszerről sok-sok évvel ezelőtt hallottam, és mindent elkövettem, hogy megtanulhassam. Felháborított, hogy Amerikában 40 éve használják sikeresen, nálunk pedig nem is ismerik. Két éve sikerült rátalálnom egy nagyszerű emberre Budapesten, akinél megtanulhattam a Simonton-módszert, és aki azóta is kísér, támogat, erőt ad ezen a gyönyörű úton. Dr. Prezenszki Zsuzsának hívják.
Három remek gyermek édesanyja vagyok, és azt gondolom, az ő nevelésük, a velük eltöltött idő minden képzésnél több tudást adott nekem. Másik meghatározó élményemet a nagymamám jelentette, akit olyan messzire kísérhettem azon a bizonyos úton, amilyen távolra csak lehet valakit… A mi kultúránkban a gyász és a halál valóságos tabu. Ha megadatik valakinek az erő és a lehetőség, a kegyelem, hogy elkísérje a búcsúzót, akkor egy sajátos, bensőséges időbe léphet, és a legintenzívebb szeretetélményt tapasztalhatja meg, ha tudja, és meri adni önmagát. Szeretném ezt a tapasztalatomat megosztani minél több emberrel, döntögetve folyamatosan a tabukat. Többek közt azt a tabut is, hogy a rák = halál, és aki ezt a diagnózist kapja, azt lehet temetni. Vagy azt a tévhitet, hogy nem jó erről beszélni, pláne rákos betegek csoportjába járni, mert ott csak siránkozás zajlik, holott ezeken a csoportokon olyan jó a légkör, és akkora közös nevetések vannak, hogy kívülről is benéznek, mi történhet itt. Három éve vezetek folyamatosan Simonton-csoportokat Egerben, nagyon szép történeteket tudnék mesélni, betegségről, gyógyulásról, gyűlölködésről, megbocsájtásról, barátságról, szeretetről. A csoporttagok általában szeretnének együttmaradni a tanfolyam után is, erre találtuk ki a Simonton-klubot. Rendszeresen találkozunk, gyakorolunk, beszélgetünk, értékes emberek előadásait hallgatjuk, szóval töltekezünk. Mert mi már tudjuk, hogy erre nagy szükségünk van.
Szeretném, ha minél többen elhinnék, megtapasztalnák, hogy a rák is csak olyan betegség, mint a többi, meg kell keresni a lehető legjobb orvosi ellátást, de a legtöbbet mi magunk tehetjük a gyógyulásunkért! Ha aktívan gyakoroljuk belső öngyógyító erőink mozgósítását, ha alakítunk szemléletmódunkon, és életmódunkon, ott, ahol szükséges, ha jó, erős, életfontosságú és életben tartó célokat találunk, minden tőlünk telhetőt megtettünk a gyógyulásunkért. Ha pedig még azt is sikerül megfejteni, miért kaptuk ezt a feladatot (nem büntetést!), amit a rák jelent, elégedettekké válhatunk, ami sokszor több mint a boldogság.

Fodorné Vincze Anna 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

A Debreceni Alapszervezet és a Debreceni Nyugdíjas Egyesület közös rendezvénye

A MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata 2017. november 06-án, a debreceni Művelődés Ház Pódium Termében közös programot szervezett, ami egyfajta kapcsolatépítés kezdetét indította el. Kezdésre megtelt a terem, közel 140 fő volt jelen. A Olvass tovább...

Egyéb

NORDIC WALKING túra

15 fő vágott bele merészen egy új sport megtanulásába

10EzerLépés Program

Gyógytorna videók a 10 Ezer Lépés Programhoz – gyakoroljon velünk!

Tavaly októberben indult útjára a 10000 lépés program prosztatadaganatos betegek részére. A programhoz kapcsolódó videókból megtanulhatók a mozdulatsorok. Jó gyakorlatozást! 10 000 Lépés Kórház utáni torna: https://www.youtube.com/watch?v=Wo4DV4lmeHQ&feature=youtu.be 10 000 Lépés Rehabilitációs torna: https://www.youtube.com/watch?v=HdUPcfcp-Jc&feature=youtu.be 10 000 Lépés Medencefenék- és intimtorna: https://www.youtube.com/watch?v=Mavhk6Rs2qQ&feature=youtu.be