A verseny célja a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése volt, valamint a Rák Világnapon kihirdetett, 2013. évre szóló irányelvek értelmében azon tévhitek, amelyek jelenleg a rákbetegségről el vannak terjedve, a valós értékelésekkel a helyükre kerüljenek, ne riogassanak senkit és ne akadályozzák a rákmegelőző, időben felismerő, gyógyító és rehabilitáló munkát.

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Salgótarjáni Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete „Oszlassuk el a tévhiteket a rákról” címmel szervezett ezt a vetélkedőt Nógrád megye középiskolásainak.


A regisztrált csapatoknak előzetesen egy képzelt riportot kellett írniuk egy „túlélővel”, majd a 2013. március 22-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban megrendezett vetélkedőn kilenc feladat megoldásával mérhette össze elméleti tudását a harminckét versenyző.


Mind az előzetesen készült riportok, mind az írásbeli és szóbeli feladatok megoldása azt bizonyította, hogy a tanulók megértették a felhívás üzenetét: hogy nem szabad passzívan elfogadni a tévhiteket, nem szabad engedni, hogy a tudatlanság, az ismerethiány, a felelőtlenség, a rákmegelőző életmód szabályainak be nem tartása rontsa az egészséghez illetve a gyógyuláshoz való lehetőségeinket.


A versenyt a Borbély Lajos Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium SPÁRTA nevű csapata nyerte, második lett a Mikszáth Kálmán Gimnázium Postaforgalmi Szakközépiskola BIZAKODÓK csapata és harmadik a Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola, Kanizsai Dorottya Egészségügyi Tagintézmény SURVIVER csapata
A „képzelt riport egy túlélővel” feladatért különdíjat nyert a Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola Kanizsai Dorottya Egészségügyi Tagintézmény VITALITÁS csapata.


A nyertes csapatok oklevelet és jutalom csomagot kaptak, melyet a MKB Balassagyarmati Fiókintézete biztosított.  

Kreicsi Mária

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beszámoló a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezet 2021. évi  munkájáról

2021-re is számos kül- és beltéri programot terveztünk, melyet az Élet és Közösségünk folyamatosan alakított.          …és mit teljesítettünk 2021-ben? A „bezárkózás” nehézségeinek ellensúlyozásaként továbbra is megtartottuk  az  ONLINE formát – FB live, Zoom és Google Olvass tovább...

Alapszervezetek

Remény és szépség napja Salgótarjánban

2019-11-20 A CsillámVilág Kft. évekkel ezelőtt útjára indított egy programot, amelyet – a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének közreműködésével – először hívtak életre Salgótarjánban. A kezdeményezés célja, hogy az önkéntes hennafestők csodaszép motívumokon keresztül adják Olvass tovább...