Szalai Mártának hívnak. Szakmámat tekintve egyetemi okleveles ápoló vagyok. Három fő érdeklődési köröm van, amelyek meghatározzák az életemet, ez az onkológiai betegellátás, ápolás; a pszichológia és a hastánc. Főállásban osztályvezető főnővérként dolgozom, emellett onkológiai szakápolástant tanítok a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, és az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben. Tagja vagyok a Magyar Rákellenes Ligának.

Évekkel ezelőtt egy étteremben láttam egy hastáncműsort, ahol is azonnal beleszerettem ebbe a gyönyörű nőies táncba. A csillogó ruhák, misztikus zene teljesen elvarázsolt, a táncos kisugárzása magával ragadott. Pár pillanat leforgása alatt éreztem, hogy ez az ami még hiányzik az életemből.

2003 óta táncolok a Yasmina hastáncstúdióban. A tanárom Yasmina nemcsak a táncot tanította meg nekem, átadta ennek a táncnak az ÉLET érzését is. Köszönettel tartozom Neki!

A hastánc szépen lassan átalakított testileg, lelkileg. Tánc közben átadhatom magam a zene, a ritmus és a tánc varázsának, megszűnik számomra a külvilág, a problémák sokasága, elmúlik a fáradtság érzése. Egy kis időre feledteti velem azt a sok emberi tragédiát, amit a munkám során megélek. A hastánc szépséggel, harmóniával tölt el! A mindennapjaim energiával feltöltöttek.

2005-ben orientalis tánc kategóriában sikeres táncvizsgát tettem az Országos Szórakoztatózenei Központ vizsgabizottsága előtt.

Fontos lett számomra, hogy azt az érzést, lelki harmóniát, szépséget, amelyet a hastánc által megélek, továbbadjam olyan hölgyeknek, akiknek erre igazán szükségük lehet. Ezért létrehoztam 2005. március 8-án a SZÁZSZORSZÉP HASTÁNC KLUB-ot. (A megalakulásunk dátuma teljesen „véletlenszerű”, nem tervezett!)

SZÁZSZORSZÉP HASTÁNC KLUB

A Százszorszép Hastánc Klub 2005. márciusában jött létre.
A Százszorszép névvel mindazon érzést kívánom kifejezni, amelyet tánc közben testileg és lelkileg átélhetünk.
Valóban Százszorszépnek érezhetjük és érezzük magunkat!

A klubnak két csoportja van:

 Daganatos megbetegedéssel küzdő hölgyek csoportja. Célom a testi és lelki rehabilitáció. Aranytíz Művelődési Központ. Budapest, Arany János u. 10. Kedd 15 – 16.30

 Egészségügyben dolgozó, illetve egészséges hölgyek csoportja. Célom a kiégés-szindróma megelőzése. Krisztina Wellness. Budapest, Krisztina krt. 41-43. Szerda 16 – 17.30
18 – 19.30
Csütörtök 17 – 18.30

Az órák 2 X 45 percesek.
Óra menete:
– vendég előadás – havonta egyszer
– bemelegítés, nyújtás
– mozgások, lépések tanulása / koreográfia
– szabadtánc, improvizáció.
Öltözék:
Kényelmes legyen! Ajánlatos a gumis derekú hosszú szoknya, melltartó vagy topp.

„Aranytíz”
A rosszindulatú daganatos betegségek miatt végzett csonkolásos műtét nem csak fizikai, hanem a gyógykezelés után tartósan megmaradó pszichés megterhelést jelent a betegeknek.
A rák okozta betegségtudat mellett az egészséges nőiség érzése elvész. A mindennapi életben, a párkapcsolatban kialakuló gátlások, szorongás oldására a protetikai rehabilitáción kívül az egészséges életmódhoz visszavezetésben nyújt segítséget a nőiességet hangsúlyozó HASTÁNC.

A klub 2005. március 8-án nyitotta meg kapuit a daganatos megbetegedésben szenvedő hölgyek előtt. Sorsszerűnek hiszem, hogy éppen a NŐNAP-on kezdődött a klub élete.
A klub jelenleg 30 fővel működik. A hölgyek életkora 33-74 év.

Havonta egyszer az órák elején vendégeket fogadunk, akik különböző érdekes és értékes 20 perces előadást tartanak nekünk. A vendégek „szigorúan” nők lehetnek, akik az előadás után velünk élvezhetik a tánc szépségét.
Az előadók nem csak „szakmabeliek”, akik felvilágosító, ismertető előadásokat tartanak nekünk. Volt már smink tanácsadás, hastánc történeti előadás, valamint meghívtuk Yasminát is.
A szakmai előadások a felvilágosításra, segítség nyújtásra fókuszálnak. A többi előadás középpontjában a NŐ áll.

Az előadás után 25 perc bemelegítés következik, amikor is megmozgatjuk minden porcikánkat, nem kímélve a belső és intim izmokat.
A bemelegítést a táncmozdulatok, koreográfiák elsajátítása követi.
Az órát mindig az úgynevezett szabadtánccal fejezzük be. Ilyenkor mindenki szabadon táncolhat érzéseinek megfelelően.

„Krisztina”
A mai nő élete nem egyszerű feladat. A 100%-os elvárásoknak naponta meg kell felelni a munkahelyen, mint munkatárs; otthon, mint feleség, társ; anyuka; háztartást vezető … Legtöbb esetben a nőnek önmagára nem jut ideje, a pihenésre, feltöltődésre, testi, lelki szépülésre.
Az egészségügyi dolgozók élete igen nehéz. A mindennapjainkat jellemzi a „hajtás”, a felelősség, az emberi tragédiák végigkísérése. A munkánk alatt ki kell zárni a magánéleti nehézségeket, problémákat. Szakmailag és emberileg naponta felkészültnek és frissnek kell lennünk. A munkahelyi hajtás után el kell látni a családot, meg kell teremteni az „otthont”, ahova jó hazamenni.
Ma már egyre jobban felfigyelnek a szakmában a kiégés-szindróma veszélyeire, amely minden egészségügyi dolgozót fenyeget. (Mindenkinél előfordulhat, nem csak eü. dolgozóknál!)

A foglalkozásokkal remélem, hogy a csoport tagjai is olyan pozitív testi, lelki változásokon mennek keresztül, amelyeket én is megtapasztalhattam.

A jó hangulatban eltöltött és kellemesen fárasztó óra után a szaunában beszéljük ki a női titkokat!

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Változást szeretne az egészségügyben? Most a véleményével tényleg tehet érte!

Járt Ön vagy hozzátartozója kórházban, netán szakrendelőben az elmúlt egy évben? Mennyire volt elégedett az ellátással? Nekünk számít a véleménye! Ossza meg tapasztalatait akár név nélkül is a jobbulast.info honlapon! Néhány rövid kérdés megválaszolásával Ön Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőnapi köszöntő Debrecenből

S. Tamási Áron  Nőnapi köszöntő    Köszöntöm él’tünk gyöngéd virágait, Gyönyörű mosolyok tünemény kislányait. Csillagok színeit, játékos sugarát, létünk valóját, élményünk jutalmát.   Pillantások azúr barlangjában bűvölő álmaink, szenvedély-szírtfokán száguldó lángjain. Szerelmek lágy felhői érzelmek Olvass tovább...

Egyéb

Köszönet

A Magyar Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete ezúton is kifejezi hálás köszönetét azoknak a civil szervezeteknek és egyesületeknek, akik a 2013. november 29-én, Siófokon megtartott hagyományos Jótékonysági Vásáron részt vettek és adományaik egy részét szervezetünknek felajánlották. Olvass tovább...